Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tamara Letić, Microsoft Srbija

  BIZLife predstavlja žene u IT industriji: Tamara Letić iz Microsoft razvojnog centra u Srbiji

  Tamara Letić, HR Business Partner u Microsoft Srbija, otkrila je za BIZLife šta znači za nju biti žena u IT industriji. Ona nije softverska inženjerka, te je njena perspektiva možda malo drugačija, kazala je na početku.

  ,,Suštinski nije drugačija. Ono što je neka konstanta rada u Microsoftu jeste da radite na takvim poslovima gde stalno imate priliku da usavršavate sebe. Da budite bolji i izvan svoje komfor zone. To me čini vrlo srećnom, da dođem na posao, gde god da sam. Da li bila kod kuće ili u kancelariji“, rekla je ona za BIZLife.

  Svoj posao je opisala kao predivan, a njegova suština je rad sa ljudima.

  Kako je biti žena i raditi u Microsoftu, oni već punih 9 godina daju odgovor na to pitanje. Tamara je kao primer navela njihove inicijative ,,Girls in ICT“ i „Women know IT“. U pitanju su događaji koji imaju cilj da demistifikuju posao u IT-u i uopšte razbiju predrasude da je to muška industrija. Niti je muška, niti je ženska, smatra Tamara Letić.

  Tamara Letić, Microsoft Srbija

  Tamara Letić, Microsoft Srbija (Screenshot BIZLife)

  Kada se Tamara Letić pridružila Microsoft centru u Srbiji?

  Tamara je svoje bogato iskustvo stekla u srpskom inženjering timu. Razvojnom centru se pridružila 2011. godine, kada je bilo 60 ljudi. Tamara je kao Employee Experience Manager izgradila tim fokusiran na angažovanju zaposlenih i radnom iskustvu. Letićeva je pomogla u postavljanju procesa potrebnih za podršku brzom rastu.

  U partnerstvu sa svojim liderima usađuje koučing kulturu pomoću programa ,,Empower the Leaders“. Takođe, bila je ključna u uspostavljanju inicijative za žene u softverskom inženjerstvu. Uvela je konferenciju za STEM studentkinje. Tamara je HR Business Partner u kompaniji Microsoft Srbija poslednjih 10 meseci. Sarađuje sa liderima u oblastima razvoja talenata, upravljanja i zadržavanja i ubrzavanja kulture različitosti i inkluzije.

  Više o tome kako je ženama u IT industriji i njenim iskustvima možete pogledati u sledećem videu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE