Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MESEČNI HOROSKOP: Škorpija donosi tektonske promene

  Piše: Aleksandra Panić, astrolog

  Škorpija ili Škorpion je sazvežđe o kome se najviše priča, a premalo zna. Verujemo da se iza njihovih prodornih očiju, magnetskog šarma, dramatičnog nastupa i često poetskog izražavanja ipak krije otrovni ubod. Uverenje da su Škorpije mistične, transgresivne, perverzne, dobilo je već status mita. Zašto se plašimo uboda Škorpije? Odgovor je jednostavan: Škorpion je vladalac naših strahova i naših najdubljih želja – pećina u koju niko ne ide razoružan.

  Škorpija je kraljica transformacije i transformativnih životnih iskustava. U ova iskustva spadaju i samo rođenje i smrt. Kao i svaka obnova i regeneracija, uspon posle pada. Feniks je škorpija. Škorpija je feniks. Škorpija vlada našim reproduktivnim organima, seksom, žudnjom i ljubomorom. Energetski centar škoprije je Svadištana, druga čakra. Druga čakra pokreće našu potrebu za stvaranjem. Stvaranje deli život od smrti.

  Vodeni znak koji na planeti Zemlji vlada podzemnim vodama, a u našim telima sekretima. Da bismo stigli do vode Škorpije, potrebno je da prokrčimo put. Penetracija je reč koja savršeno definiše usmerenu energiju planete Marsa. Ljudi iz sazvežđa Škorpije se ne zadovoljavaju površnim stvarima, poluistinama i lakim metama, već teže da dosegnu što dalje i što dublje. Škorpija se bori za istinu i slobodu strasti. Živi intenzivno i u zanosu. Služi se poezijom i magijom. Prava magija su reči. Zato su Škorpije izvrsni govornici i pisci. Uspešni advokati. Kao političari, pre će se naći kao bliski savetnici predsednika, državni sekretari ili ministri odbrane. Škorpije vladaju kolektivnom svešću i tuđim novcem. Na čelu su banaka i finansijskih sektora kompanija. Znaju tačno gde da usmere kapital. Ima ih veoma mnogo među hirurzima, stomatolozima i psihoterapeutima. Setite se ključne reči penetracija. Podjednako dobro nam ulaze kroz kožu, kosti ili svest. Često se nađu i u podzemlju, kao vođe tajnih organizacija čiji cilj jeste penetracija društva ili transgresija.

  Vladalac Škorpije je planeta Mars. (Pluton vezujemo za Škorpiju kada govorimo o kolektivnoj svesti, o državama i državnicima, o ekonomiji i raspodeli moći.) U pojedinačnim životima, posmatramo Mars. A Mars je trenutno, kod kuće, u sazvežđu Škorpije i spreman je da učini za nas ono u čemu je najbolji: da provocira i inicira pokret i promene. Iskonske promene. Dubinske promene. Tektonskih razmera.

  Sledi horoskop narednog perioda po znacima. Za bolji rezultat, pročitajte tekst i za Vaš podznak.

  ŠKORPIJA

  Srećan rođendan Škorpije! Izgleda da vam je nebo kupilo karte za najdužu roller-coaster vožnju vaših života. Nadam se da ste spremni da se ukrcate na voz koji će vas iz korena promeniti i naučiti vas da pre svega cenite sebe i svoje želje. Novembar je samo uvod u sve ono što vas čeka u periodu do oktobra 2023. godine. Za ovo vreme, pomračenja Sunca i Meseca smenjivaće se u sazvežđima Škorpije i Bika i osvetljavati vam polje ličnosti i polje partnerstva. Važne lekcije moraju da se nauče da biste se za dve godine iskrcali iz ovog vagona. Vi se ne plašite ni strasti ni adrenalina ni nepoznanica ni promena. Dobar ste učitelj za sve ostale znake na polju savladavanja strahova jer znate kako da osvestite i vašu podsvest i podsvest kolektiva. No ono što ćete vi savladavati u narednom periodu, počevši već od 20. novembra je da procenite kada je vreme da se oslobodite partnerstva (kako poslovnih, tako i ličnih) koja više nisu u skladu sa vašom ličnošću i vašim željama. Postojeća partnerstava prolaziće kroz period transformacije, neka će se burno završiti, a nova, će se sasvim neočekivano rađati. Možda ćete naglo napustiti kolektiv u kome radite i sa novim partnerima osnovati svoj biznis. Možda će se ove korenite promene odnositi na ljubavni život. Poznajući snagu Škorpije – ja predviđam promene u svim partnerskim odnosima, period oslobađanja i spoznaje iskrenog zadovoljstva.

  STRELAC

  Dragi Strelčevi – vi koji inače ne znate da prećutite, ovog novembra ćete jedva čekati da svima ukažete na istinu. Još kada i Merkur, planeta komunikacija, uđe u Škorpiju 6. novembra, vaše reči dobiće oštricu ratnika. Ovaj period trajaće do samog kraja godine te bi dobro bilo da svoju energiju usmerite na projekat koji bi mogao da bude od kolektivnog značaja. Vi ste najglasniji borac protiv nepravde i nejednakosti i sada je trenutak da stanete u prve redove i preuzmete komandu. Povedite druge u pravcu oslobođenja. Pomozite onima čiji glas nije dovoljno snažan da se izraze na pravi način i izbore za prostor koji im pripada; pomozite svojim saradnicima da pronađu i iskoriste svoje potencijale. Ako ste na rukovodećoj poziciji, ili ako ste profesor, poklonite bogat feedback i podstrek. Ako iko ume da motiviše druge, to ste vi.

  JARAC

  Jarčevi, 2020. i 2021 godina su za vas bile stroge učiteljice. Naučili ste kako da prikupite i raspolažete resursima: materijinim, intelektualnim, društvenim. Naučili ste da negujete svoje talente i da poštujete svoju vrednost. Naučili ste da jasno komunicirate vaše vrednosti, da držite cenu, da pregovarate bez straha i nepovoljnih kompromisa. Naučili ste da raspolažete svojim vremenom i da ga ljubomorno čuvate. Konačno ste postavili jasne granice između privatnog i poslovnog života. A ono što je najvažnije, naučili ste da je promena jedina stalnost i da fleksibilnost nije odlika tela već uma.

  Sada se otvarate jednom novom životnom ciklusu u kome ćete naučiti kako da funkcionišete u timu, u manjoj ili većoj grupi, kako da budete važan i vredan deo velike celine.

  Usamljeni Jarčevi okrenuće se novim susretima. Znam da nije u vašoj prirodi, ali razmislite o Tinder-u i sličnim aplikacija ili potražite pomoć prijatelja. Prepustite se zabavi i izazovima koje donosi dejting i netvorking.

  Pred vama je opasnost od strasnog zaljubljivanja na poslu, ili, u koliko ste vešto krili aferu,  tokom novembra ova priča će biti razotkrivena. Nemojte da naljutite koleginicu ili kolegu u znaku Strelca, jer je njihova misija istina.

  VODOLIJA

  Kako ste Vodolije? Željni odmora? Nema odmora. Prethodna godina, koliko god burna, bila je samo uvodna priča za ovaj momenat. Saturn i Jupiter su se udružili da vas nauče ko ste, zašto ste ovde i gde želite da idete. Pomogli su vam (često i prilično brutalnim lekcijama) da poštujete svoje talente i vrednost. Ako vam je do sada bilo teško da tražite pravu cifru za vaš rad, konačno ste prevazišli i taj problem.

  Sav trud koji ste usmerili ka radu na sebi konačno donosi plod. Sada vaši talenti postaju javni. Drugi će vas videti, prihvatiti i ceniti. Postajete popularni. Karijera o kojoj ste sanjali konačno počinje. Vožnja je brza, vežite se! U isto vreme, spremni ste da kupite stan ili kuću ili da hrabro uđete u proces renoviranja. Naravno da će sve koštati i više nego što očekujete! Zar cilj ne opravdava sredstva? Udahnite duboko i krenite napred, srcem ka nebu. Ovakav period ekspanzije se ne dešava često. Neki se vozovi samo jednom zaustave ispred vas.

  RIBE

  Ribe konačno izlaze iz dvogodišnjeg perioda promene koji je ostavio tragove na poljima karijere i porodice. Ako ste naučili magičnu formulu za onu tako često izgovaranu frazu work-life balance, podelite sa nama svoje znanje! Neki od vas su se preselili, ne samo u drugi prostor ili kraj, već i mnogo dalje. Neki su stvorili ili proširili porodice, a neki su pak doneli važne odluke i oslobodili se porodičnog portreta kojim se više nisu identifikovali. Bilo je burno i bilo je nužno.

  Sada je vreme za odmor i avanturu! Planirajte putovanja ili probajte staycation. Posvetite se ličnom razvoju i širenju vidika. Šta ako upišete onaj MBA program o kome ste dugo sanjali? Ili odete da učite meditaciju na Baliju? Pandemija je doprinela razvoju onlajn obrazovanja, te su vam sad programi koji su se nekada činili nedostižnim, lako dostupni. Možete čak i da doktorirate iz fotelje!

  Tokom pomračenja meseca u Škorpiji, 19. novembra, pokušajte da se oslobodite prevaziđenih ubeđenja, zastarelih dogovora i ugovora. Sve što vas više ne čini srećnima, nek ide niz reku!

  OVAN

  Oktobar je Ovnovima doneo snažnu promenu energije. Nadam se da ste već osetili uticaj vaše planete Marsa i da ste započeli novo poglavlje na poslovnom planu. Da li ste upoznali nove partnere ili klijente, da li ste ušli u novi prostor ili oplemenili stari? Promene su začete, a plodove ćete podeliti sa drugima sledećeg aprila.

  Zvezde su vam naklonjene u koliko razmišljate o značajnijim investicijama, promene na finansijskom planu su već u toku. Kakav je vaš stav o elektronskom novcu? Sada je vreme da naslutite budućnost ekonomije. Hrabro napred, ne dozvolite da vam stane na put nedostatak samopouzdanja. Vi imate sve što vam je potrebno da ostvarite svoje snove. Nema razloga da još uvek razmišljate o prošlosti. Iskustvo se ne deli na dobro i loše. Iskustvo je učitelj. Pogledajte na vašu prošlost sa tuđim očima i umesto starih rana naći ćete putokaz za budućnost.

  BIK

  Uran, planeta promena je već nekoliko godina u vašem sazvežđu, međutim, prave promene vam tek predstoje kada se eklipse (pomračenja svetlosnih tela – Sunca i Meseca) nastane u vaše sazvežđe. Šta se dogodi između 19. i 20. novembra 2021. je vaša generalna proba. Šou je već odavno rasprodat, te, ako se za dve nedelje osetite nespremnim, nema vam izvlačenja. Nova partnerstva su na pomolu i na poslovnom i na privatnom planu. Možda sa nekim osnujete kompaniju ili otvorite restoran, možda se odlučite za brak. Jedno je sigurno, govorimo o promenama koje su se dugo spremale, ali će se realizovati preko noći. Znam da se pitate čime ćete platiti dobitak? Moraćete da napišete novu definiciju slobode.

  BLIZANAC

  Upravo iz vašeg sazvežđa čujem najviše krika upomoć. Sunce u Škorpiji prvo oslabi vaš imunitet, a potom vam probudi strahove koji se manifestuju kroz telo. Uvek se loše osećate u ovo doba godine i za to krivite novembar. Blizanac je razigran vazdušni znak koji se ne snalazi dobro u podzemnim i često mutnim vodama Škorpije. Nego, umesto da se svakog novembra povlačite u sebe i gunđate, kako bi bilo da se ove godine sprijateljite sa energijom Škorpije? Za početak, uplatite časove pilatesa, joge, ili borilačkih veština. Sa Marsom u Škorpiji, u vašoj kući tela, želite da prihvatite novu naviku u vidu aktivnosti koja će vam u isto vreme ojačati volju i smiriti um. Taj vaš brzi, uvek napeti mozak koji žudi za komunikacijom.
  Kad smo spomenuli komunikaciju, obratite pažnju kako razgovarate sa vašim kolegama, ili ako ste na liderskoj poziciji, sa ljudima koji rade za vas. Vaše reči će u ovom periodu zvučati oštre, pa čak i otrovne. Posebno pripazite na komunikaciju u danima između 9. i 11. novembra kada Mars i Saturn formiraju kvadrat na nebu. Sačuvajte se razgovora u kojima vaši stavovi mogu da povrede nečije kulturno, religijsko ili rasno nasleđe.

  RAK

  Ah koliko je kreativnog naboja usmereno ka vašem sazvežđu! Novembar je mesec u kome ćete osetiti tako duboku potrebu za stvaranjem da nećete moći da je utišate. Bilo da je to novi projekat na poslu koji zahteva pregršt kreativnosti ili početak pisanja one knjige o kojoj ste odavno sanjali, trenutak je savršen da se postave temelji. Mars će vas motivisati da smišljate, maštate i stvarate sve do kraja godine. S obzirom na hladno vreme i neizvesnu epidemiološku situaciju, ima li boljeg trenutka da otkažete društvene aktivnosti i posvetite se stvaranju?

  U koliko razmišljate o proširenju porodice, iskoristite ovaj trenutak izuzetne plodnosti. Uvek će biti vremena za karijeru jer njen uspeh najviše zavisi od strpljenja i rada. Ali, kada se zvezde ovako nameste za stvaranje i rađanje, nema mesta čekanju.

  LAV

  Sva vaša energija u toku novembra, pa i decembra, bi trebalo da se usmeri ka domu i porodici. Dosta ste radili u prethodnom periodu, a niste znali kako da uspostavite balans. A ni Venera u Strelcu, koji vlada vašim poljem kreativnosti i zabave, vas tokom oktobra nije štedela. Svuda ste bili, a kuću niste videli. Sada je vreme da popravite onu slavinu koja vam odavno curi ili da renovirate kupatilo. Vreme je i da se posvetite željama vaših voljenih.

  Budite oprezni u danima između 9. i 11. novembra – naći ćete se kao sudija u svađi između dva člana porodice ili ćete na poslu stradati u igri Između dve vatre. Možda ne bi bilo loše da javite da ste imali rizičan kontakt sa Covid-19 pozitivnom osobom i te nedelje ostanete kod kuće! Ne bojte se dosade – i tamo vas čeka posao.

  DEVICA

  Device su uvek vredne, ali kao da nikada niste radili više nego u 2021. godini. I još niste videli željene rezultate. Ili niste videli dovoljno značajne rezultate. Znak device vlada žetvom, a boravak Saturna u Vodoliji odložio je sve vaše unapred isplanirane procese. No, bez brige! Novembar donosi novu energiju i konačno vas vraća na put koji ste tako detaljno isplanirali. Ovo je period plodan za pisanje, što projekata, tako i disertacija. Za istraživanje i za potragu za istinom. Dobar je period za planiranje marketinških kampanja ako se time bavite, no budite oprezni u kom trenutku ćete davati bilo kakve objave. Sve što javno kažete između 9. i 11. novembra može vam se obiti o glavu i koštati vas važnog partnerstva. Možda bi bilo najbolje da proglasite novembar za vaš mesec bez društvenih mreža?

  VAGA

  Onaj investicioni projekat o kome godinama sanjate, konačno dobija formu. Sada je vreme da zasučete rukave i iskoristite sve vaše talente, veze i resurse da uđete u završnicu. Nemojte misliti da ćete stići do cilja do kraja ove godine, ali April 2022. može biti mesec u kome ćete konačno da se opustite. Očekujte neplanirane troškove i grandioznije cifre nego što ste budžetom odredili. Ali ne brinite! Kad novac potrošimo s ljubavlju i bez rezervacija, novi brzo stiže. Novac je sredstvo, nije cilj. Sagledajte vaš bankovni račun kao vid protoka energije i biće vam lakše da se pomirite sa predstojećim troškovima. Takođe, vreme je da usvojite jezik kripto valuta. Ako iko može da sagleda inovacije iz pravog ugla, to ste vi!

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: Pixabay, Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE