Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mercedes‑Maybach lansira svoj prvi plug-in hibridni model

  Brend Mercedes-Maybach smatran je merilom za automobilski luksuz, stil i status otkako su Vilhelm i Karl Majbah počeli da prave automobile 1921. godine. Njihov cilj je bio da stvore najbolje od najboljeg, a ova težnja nastavlja da karakteriše jedinstvenu auru brenda Mercedes‑Maybach do danas. Legendarni brend se neprestano unapređuje kako bi premašio najveća očekivanja izvanrednog. I to sa uspehom! Trenutna Mercedes‑Maybach S‑Klasa ima stalno rastuću potražnju od lansiranja na tržište 2021. godine.

  Sa našim prvim plug-in hibridnim modelom, kombinujemo luksuzno iskustvo tipično za Maybach sa vožnjom bez emisija u električnom režimu vožnje. Mercedes‑Maybach S 580 e  predstavlja ključni korak u transformaciji našeg brenda i nasleđa u električnu budućnost. Naš prvi potpuno električni model predstavićemo već 2023, izjavio je Daniel Lescow, Head of Mercedes‑Maybach at Mercedes‑Benz Group AG.

  Mercedes‑Maybach S 580 e otvara još impresivnije iskustvo tišine

  Mercedes Maybach_plug-in hybrid model

  Mercedes Maybach_plug-in hybrid model

  U čisto električnom režimu vožnje, već izuzetno tiha unutrašnjost postaje još tiša. Limuzina klizi gotovo nečujno i bez lokalnih emisija. Karakteristike specifične za električnu vožnju diskretno su integrisane sa ekpertizom tipičnom za brend Maybach – kao što je skrivena utičnica za punjenje na levoj strani vozila i plavi naglasci u farovima ili stanje punjenja baterije na instrument tabli.

  Osnova hibridnog pogona je visoko efikasan linijski šestocilindrični motor iz trenutne generacije Mercedes-Benz benzinskih motora, koji kombinuje 270 kW/367 KS snažnih performansi sa niskom potrošnjom goriva i emisijom izduvnih gasova. Kombinovana snaga sistema od 375 kW/510 KS i maksimalni obrtni moment od 750 Nm garantuju vrhunske performanse vožnje. Maksimalni obrtni moment elektromotora od 440 Nm dostupan je odmah, što rezultira jačim ubrzanjem i dinamičkim rukovanjem. Mercedes‑Maybach S 580 e ubrzava od 0-100 km/h za 5,1 sekundu.

  Punjač od 11 kW je standardno ugrađen za trofazno punjenje iz mreže naizmenične struje. DC punjač od 60 kW za brzo punjenje jednosmernom strujom dostupan je kao opcija.

  Čak i kada je baterija skoro potpuno prazna, potpuno punjenje se može postići za oko 30 minuta korišćenjem DC punjača.

  Pregled osnovnih podataka

      S 580 e
  Cylinders petrol engine (arrangement; number)   I6
  Zapremina, benzinski motor cc 2,999
  Snaga, benzinski motor kW/hp 270/367
  rpm 5,500-6,100
  Obrtni momenat, benzinski motor Nm 500
  rpm 1,600-4,500
  Snaga, elektromotor kW/hp 110/150
  Obrtni moment, elektromotor Nm 440
  Sistemska snaga kW/hp 375/510
  Sistemski obrtni momenat Nm 750
  Kombinovana potrošnja goriva, ponderisana (WLTP)[1] l/100 km 1.0-0.8
  Kombinovana CO2 emisija, ponderisana (WLTP)2 g/km 23-18
  Kombinovana potrošnja energije, ponderisana (WLTP)2 kWh/100 km 25.0-22.9
  Električni domet (WLTP: EAER kombinovano)2 km up to 100
  Ubrzanje 0-100 km/h s 5.1
  Maksimalna brzina km/h 250
  Maksimalna brzina, elektična km/h 140

   


  [1] Podaci o potrošnji goriva, CO2 emisiji I potrošnji energije su privremeni i utvrđeni su interno u skladu sa metodom sertifikacije WLTP test procedure. Do danas, ne postoje ni potvrđene vrednosti od zvanično priznate organizacije za ispitivanje, niti EC odobrenje tipa niti sertifikat o usklađenosti sa zvaničnim vrednostima. Moguće su razlike između navedenih i zvaničnih podataka.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Mercedes Benz

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE