Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  mercator

  Primer za štednju: Mercator-S štedi struju koju godišnje potroši 400 domaćinstava

  Sa ciljem što veće uštede električne energije tokom zimske sezone, IDEA, Roda i Mercator prodajni objekti će prema usvojenoj strategiji energetske efikasnosti uštedeti 2.400 MWh struje i dati primer da je vredno zajedno štedeti

  Mercator hipermarketi, Roda marketi i IDEA prodavnice širom Srbije će već od prvog novembarskog dana u potpunosti isključiti sve kompanijske frižidere za pića.

  U svim ovim maloprodajnim objektima biće isključena rasveta u pomoćnim prostorijama, sa obaveznim isključivanjem svetala u prostorijama u kojima se niko ne nalazi. Pored toga, u potpunosti će biti ugašena sva spoljna rasveta ispred svih Mercator hipermarketa, Roda marketa i IDEA prodavnica širom Srbije.

  Šta će sve isključiti?

  Kompletna spoljna rasveta biće svedena na minimum, osim u delu parking prostora, rashladne komore će biti upotrebljavane što racionalnije, a sve komore koje nisu u upotrebi biće u potpunosti isključene.

  Zbog uštede energije koja ide na grejanje, kompanija je donela odluku i da sva vrata koja se nalaze u međuzonama između maloprodajnog prostora i magacina, kao i magacina i prijema robe, budu zatvorena. I na kraju, ali ne i najmanje važno, u svim IDEA, Roda i Mercator objektima širom Srbije biće isključeno osvetlljenje na kategoriji kozmetike.

  I drugi Mercator objekti u istom režimu

  Kada je u pitanju ušteda električne energije, a u cilju solidarnosti sa trenutnom situacijom, kompanija Mercator-S odlučila je da sve neophodne mere sprovede i u drugim svojim objektima širom Srbije, kao što su Velpro centri, Logističko-distributivni centri, Upravne zgrade u Beogradu i Novom Sadu, kao i u Kantini 904, restoranu koji je namenjen zaposlenima u ovoj organizaciji.

  Ušteda električne energije koju planira kompanija Mercator-S, u iznosu od 2.400 MWh, posebno je značajna ako se ima u vidu da je prosečna potrošnja električne energije jednog domaćinstva u našoj zemlji, na godišnjem nivou, oko 6 MWh.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Mercator S/Nemanja Maraš

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE