Mekdonalds: Bez antibiotika u snabdevanju govedinom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mekdonalds: Bez antibiotika u snabdevanju govedinom

  Svetski poznat lanac restorana brze hrane Mekdonalds (McDonald’s) je najavio da na globalnom nivou planira da smanji upotrebu antibiotika kod goveda kojima se snabdeva, u nameri da na taj način utiču i na druge restorane da prate njihov put.

  Mekdonalds kao najveći kupac govedine, potencijalno kreira nove standarde za proizvođače i ugrožava prodaju lekova, piše Gardijan.

  David Wallinga, viši savetnik u Savetu za zaštitu prirodnih resursa rekao je da Mekdonalds ima takvu poziciju da je najveći pojedinačni svetski kupac govedine i da je time njegov uticaj veoma značajan.

  Iz Mekdonaldsa su najavili da će meriti korišćenje antibiotika na svojih 10 najvećih tržišta a zatim postaviti ciljeve za njihovo smanjenje do kraja 2020. godine.

  Prema njihovoj “politici”, medicinski antibiotici ne mogu biti korišćeni za ubrzavanje rasta životinja ili rutinsko sprečavanje bolesti.

  Kompanija ne smatra da će to povećati cenu hamburgera, iako franšize same postavljaju svoje cene.

  Mekdonalds ima ogroman uticaj na farme širom sveta. Ranije je podstakao i rivale da izbace antibiotike iz upotrebe kod pilića kojima se snabdevaju.

  Izvor: BIZLife/The Guardian

  Foto: Pixabay

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE