Međunarodni festival filmske režije LIFFE u online bioskopu MOJ OFF od sutra (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Međunarodni festival filmske režije LIFFE u online bioskopu MOJ OFF od sutra (VIDEO)

  Online bioskop MOJ OFF domaćin je još jednog ovogodišnjeg filmskog festivala. Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala filmske režije LIFFE počinje sutra, 25. septembra na nekoliko lokacija u Leskovcu, ali po prvi put i u “virtuelnoj dvorani” bioskopa MOJ OFF – mojoff.net gde će posetioci moći da pogledaju 19 ostvarenja kako domaće produkcije tako i produkcije iz regiona.

  Tokom pet festivalskih dana od 21h, u Online bioskopu MOJ OFF biće prikazani filmovi iz Takmičarskog programa. Film koji otvara Online izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE  je ostvarenje reditelja Damjana Kozole – “Polusestra” o dve otuđene polusestre iz malog primorskog grada Izole, koje nikada nisu bile bliske, a koje su okolnosti nakon mnogo godina izbegavanja prisilile da dele stan u Ljubljani.

  Srpsko-hrvatska koprodukcija “Koja je ovo država” Vinka Brešana (subota, 26. septembar) je crna komedija koja u fokus stavlja ogorčene pripadnike starije generacije – suicidnog generala, ministra policije i grupicu penzionera, ljubitelja hrvatske fudbalske reprezentacije, koji se iz revolta prema vlasti odlučuju na opasan i nesvakidašnji korak – iskopavanju bivšeg predsednika Hrvatske.

  Rediteljsko ostvarenje “Glas” Ognjena Sviličića, koji će biti prikazan u nedelju, 27. septembra, priča je o Goranu koji se po dolasku u katolički internat susreće sa pritiskom da se prikloni instant-religiji koja se tamo nameće.

  Film “Koncentriši se, baba”, bosanskohercegovačkog reditelja i scenariste Pjera Žalice sa legendarnom Mirom Banjac u glavnoj ulozi, imaće srpsku premijeru upravo na ovom festivalu, na adresi mojoff.net, u ponedeljak, 28. septembra.

  Poslednjeg dana festivala, u utorak, 29. septembra, publika iz zemlje i regiona moći će da pogleda film “Moj jutarnji smeh” reditelja Marka Đorđevića o zakasnelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana, a koji u širem smislu govori o jednoj generaciji koja je odrastala „pod staklenim zvonom“.

  Pet filmskih naslova iz selekcije Nezavisni film biće prikazano u terminu od 23h. Komedija “Ideš? Idem” u režiji Ljube Zdjelarevića na programu je prve večeri festivala (25.9.). Reč je o filmskoj avanturi Jutjubera iz regiona koji iz Zagreba kombijem kreću na put do Istanbula kako bi preboleli stare ljubavi, sklopili nove, ali i učestvovali u gejmerskom okršaju uživo. Narednog dana, u subotu, 26. septembra na programu je slovenački film „Oroslan“ reditelja Matjaža Ivanišina, zasnovan na književnom delu Zdravka Duše o Oroslanu, čija smrt među seljanima budi sećanja na njega i tako iznova oživljava sliku preminulog.

  “Mamonga” Stefana Maleševića (nedelja, 27. septembar) podeljena je u tri priče – prva prati živote dvoje mladih ljudi koji odrastaju u malom mestu u Bosni, a druge dve prikazuju njihove sudbine deset godina nakon jednog traumatičnog iskustva. Umetničko nasilje i estetska domišljatost filma “Čovek i senka” slovenačke rediteljke Eme Kugler, koji će biti prikazan u ponedeljak, 28. septembra, vodi gledaoca do spontane transformacije u odnosu na etiku, društvo, prihvatanje i percepciju umetnosti. “Revolt” Aleksandra Rajkovića koji će publika moći da pogleda u utorak, 29. septembra, prati grupu beogradskih gubitnika, mladića bez perspektive, koji nezadovoljni svojim životima odlučuju da podignu revoluciju.

  U okviru selekcije LIFFE Pobednici biće prikazano 9 filmskih ostvarenja koji su prethodnih godina na festivalu bili nagrađivani. U terminu od 17 časova na programu su filmovi : “Godina majmuna” Vladimira Blaževskog (subota, 26. septembar), “Gospod postoji, njeno ime je Petrunija” Teone Mitevske Strugar (nedelja, 27. septembar), “Pijavice” Dragana Marinkovića (ponedeljak, 28. septembar), dok će poslednjeg festivalskog dana, u utorak, 29. septembra u istom terminu biti prikazan film “S one strane” Zrinka Ogreste.

  U terminu od 19 časova na online programu je specijalna projekcija filma “Uprkos magli” Gorana Paskaljevića (petak, 25. septembar), kao i filmovi iz selekcije LIFFE Pobednici – “Tilva Roš” Nikole Ležaića (subota, 26. septembar), “Klip” Maje Miloš (nedelja, 27. septembar), “Krugovi” Srdana Golubovića (ponedeljak, 28. septembar) i “Rekvijem za gospođu J” u režiji Bojana Vuletića (utorak, 29. septembar).

  LIFFE se održava u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra, a uz podršku Grada Leskovca, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Filmskog centra Srbije i sponzora. Festival će biti održan u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE