Media Insights by Kliping: Coca-Cola najveći TV oglašivač u maju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Media Insights by Kliping: Coca-Cola najveći TV oglašivač u maju

  Agencija za analizu i praćenje medija Kliping objavila je da je kompanija Coca-Cola imala u maju najveći broj emitovanih reklamnih poruka na pet nacionalnih televizija.

  Prema podacima Klipinga, proizvođač bezalkoholnih pića je imao 4.300 emitovanja, a Coca-Colu slede trgovinski lanci Lidl sa 4.000, Delez sa 3.400 i Merkator sa 2.300 emitovanih reklamnih poruka. Listu prvih pet zaključuje kompanija Marbo sa 2.000 oglašenih reklamnih poruka.

   

   

  Gledano po industrijama, u prethodnom mesecu najviše marketinških poruka objavile su kompanije iz sektora trgovine (12.600), sledi prehrambena industrija (10.100), farmaceutska industrija (9.500), industrija bezalkoholnih pića (8.000) i konditorska industrija (6.000).

  Ako se uporedi po televizijama, najviše emitovanih reklamnih poruka bilo je na TV Pink i to 21.500.

  Slede B92 i TV Prva sa 19.200, odnosno 18.100, RTS sa svoja dva kanala i 11.600 emitovanja, dok listu zaključuje TV Happy sa 7.000 prikazanih reklamnih poruka.

  Ako se izveštaj za maj uporedi sa aprilom, vidi se da je istih pet industrija u prvih pet pozicija po oglašavanju, samo su farmacija i prehrambena industrija zamenile mesta.

  Takođe, među prvih pet najvećih oglašivača su se našla dva nova u maju – Lidl i Marbo, dok Atlantic Grupa I P&G više nisu među prvih pet.

  Još jedna osobenost majskog monitoringa je i to što se na TV kanalima beleži trend rasta u broju emitovanih spotova. To ne znači da je reklamno vreme nužno povećano, jer u ovom pregledu nemamo ukupno trajanje emitovanih reklama pa ne znamo da li su možda reklamni spotovi kraći, ali broj pojedinačnih spotova je svakako značajno veći, navode iz agencije za analizu i praćenje medija Kliping.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Coca-Cola

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE