Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Matematička gimnazija uručila plaketu zahvalnosti kompaniji NIS

  Matematička gimnazija u Beogradu uručila je kompaniji NIS plaketu za doprinos uspehu ove obrazovne ustanove. Plaketa je uručena povodom 55. godišnjice rada škole i devet godina saradnje sa NIS-om kroz program „Energija znanja“.

  Matematička gimnazija je škola koja je prepoznatljiva po uspehu koji njeni učenici ostvaruju na međunarodnim takmičenjima iz prirodnih nauka, na kojima su do sada osvojili skoro 1000 medalja. Кompanija NIS kroz program „Energija znanja“ već devet godina podržava realizaciju srpskih olimpijada iz prirodnih nauka i pripremu i odlazak najuspešnijih učesnika na međunarodna takmičenja.

  Saradnja Matematičke gimnazije i kompanije NIS realizuje se i kroz druge aktivnosti. NIS je pomogao i opremanje dva kabineta u ovoj gimnaziji. Tako je uz podršku NIS-a 2014. godine adaptiran kabinet za informatiku i opremljen sa 30 računara, dok je 2020. godine NIS školi donirao 10 savremenih računara, radi neometanog izvođenja nastave i drugih aktivnosti tokom pandemije virusa korona.

  Matematička gimnazija u Beogradu proglašena je institucijom od nacionalnog značaja i interesa. Ona je jedinstvena srednja škola u našoj zemlji za talentovane učenike u oblasti matematike, informatike i prirodnih nauka. Iznedrila je velike stručnjake, profesore na domaćim i stranim univerzitetima, profesore koji predaju u ovoj školi, više od 500 doktora nauka, kao i drugih stručnjaka koji su danas zaposleni u velikim kompanijama.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE