Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Masovno hapšenje zbog lažnih diploma

  Policija je, u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Novom Sadu, uhapsila 17 osoba zbog sumnje da su učestvovali u izdavanju lažnih diploma.

  Zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su G. K. (48) odgovorno lice Univerziteta „Union-Nikola Tesla“, kao i A. K. (28) i M. A. (35) zaposlene na tom univerzitetu, saopštio je MUP.

  Zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina uticajem i falsifikovanje isprave uhapšeni su policijski službenici LJ. N. (42), D. S. (1992) i D. M. (49).

  Uhapšeni su i A. M. (31), M. J. (38), M. R. (25), M. M. (24), D. T. (61), T. S. (35), I. S. (35), B. M. (32), T. I. (72), A. L. (44) i N. S. (47) osumnjičeni za trgovinu uticajem.

  Кako se sumnja, od januara 2020. do marta 2021. godine, G. К. je, koristeći službeni položaj, pribavio drugim osobama uverenja o stečenom visokom obrazovanju, a pravnom licu imovinsku korist u iznosu od oko 960.000 dinara, saopštio je MUP.

  Sumnja se da su A.K. i M. A. po nalogu G.К. sačinjavale dokumentaciju neistinitog sadržaja, kao da su kandidati zaista položili ispite, iako nisu bili prisutni na ispitima. One su, kako se sumnja, unosile pogrešne datume o upisu kandidata na fakultet i polaganju ispita, kako bi bili u skladu sa zakonskim propisima o dužini trajanja školovanja.

  T.I, N.S. i A.K. se sumnjiče da su posredovali, uz novčanu nadoknadu, između G.K. i kandidata da im se bez pohađanja nastave i polaganje ispita omogući dobijanje diplome o stečenom visokom obrazovanju.

  LJ.N, D.T, T.S, I.S. i B.M. se terete da su davali poklone i novac A.L, N.S. i T.I. kako bi posredovali u izvršenju ovih krivičnih dela. LJ.N. i D.S. se sumnjiče i da su nabavili lažne diplome koje su koristili kao prave.

  Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni tužilaštvu, dok su protiv još dve osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku.

  Univerzitet „Union-Nikola Tesla“ negira da su uhapšeni zaposleni na univerzitetu

  Univerzitet „Union – Nikola Tesla“ demantovao je da su G.K, A.K. i M.A, za koje je MUP saopštio da su uhapšeni zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, zaposleni na tom univerzitetu.

  Univerzitet u saopštenju negira da su na univerzitetu zaposleni G.K. (48), osoba za koju je MUP naveo da je uhapšena u svojstvu odgovornog lica univerziteta, kao i A.K. (28) i M.A. (35), za koje je iz MUP saopšteno da su uhapšeni u svojstvu zaposlenih na univerzitetu.

  Univerzitet je saopštio da je „naneta velika šteta, tako što je doveden u kontekst sa aktuelnim hapšenjem 17 osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja“.

  Izvor: 021

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE