Mask javno prozvao Bezosa - "Amazon treba razbiti"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mask javno prozvao Bezosa – “Amazon treba razbiti”

  Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask rekao je da je “vreme da se razbije Amazon”. Ovom izjavom rivalstvo između Maska i izvršnog direktora Amazona Džefa Bezosa, još jednog milijardera koji ulaže u istraživanje svemira, dostiglo je nove nivoe.

  “Monopoli su pogrešni”, napisao je Mask na Tviteru označavajući Džefa Bezosa, najbogatijeg čoveka na svetu.

  Gigant internet trgovine je među tehnološkim kompanijama koje su pod budnim okom federalnih regulatornih organa i zakonodavaca zbog sve veće veličine i obima svog poslovanja.

  Maskova objava došla je kao odgovor na objavu jednog pisca koji je rekao da je njegova knjiga o koronavirusu uklonjena iz Amazonovog uređaja za čitanje e-knjiga Kindle-a zbog kršenja smernica.

  Portparolka Amazona rekla je da je knjiga uklonjena greškom i da će se ponovo objaviti. “Obavestili smo autora”, rekla je u mejlu.

  Prošle godine, izvršni direktor Space Exploration Technologies Corp. rekao je da su Amazonovi napori da izgradi sazvežđe širokopojasnih internet satelita godinama iza njegove kompanije. Mask je osnovao SpaceX osam godina pre nego što je Bezos pokrenuo rivalskog proizvođača Blue Origin.

  Sa više od 35 miliona pratilaca, Musk je veoma uticajna osoba na Tviteru i odakle se njegove objave daleko čuju. U prošlosti su ga kritikovali upravo zbog njegovih objava o različitim temama, koje se kreću od komentarisanja epidemije koronavirusa do cene njegovih aitomobila.

  Tokom 2018. godine američka Komisija za bezbednost i razmenu tužila ga je kada je na Tviteru poručio da će Teslu pretvoriti u privatnu kompaniju kada cena deonice bude 420 dolara i da je već obezbedio sredstva. Mask i Tesla platili su zasebne novčane kazne u iznosu od 20 miliona dolara u okviru nagodbe.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE