Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Marko Đurić amabasador i u DESETOJ ZEMLJI

  Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Država postao je amabasador u još jednoj državi na američkom kontinentu, čime je sada na amabasadorskoj poziciji u ukupno 10 zemalja.

  Naime, Vlada Srbije donela je odluku na sednici održanoj 2.avgusta da Marko Đurić postane amabasador i u Svetoj Luciji, na nerezidentnoj osnovi, piše Nova.

  Nekadašnji član Otpora, potom funkcioner SNS, i bivši savetnik predsednika Srbije i direktor Kancelarije za KiM, u aprilu ove godine prvo je imenovan za ambasadora Srbije u Antigvi i Barbudi, a potom u maju na istu funkciju u Republici Surinam, Belizeu i Komonveltu Dominiki, kao i u Sent Kitsu i Nevisu.

  U junu mesecu on je ukazom predsednika države postavljen na ambasadorsku funkciju u Barbadosu, a zatim u Kolumbiji i u Sent Vinsentu i Grenadinima.

  Đurić je i ambasador Srbije u Karipskoj zajednici, u kojoj se okupljaju pomenute uglavnom ostrvske zemlje.

  Da podsetimo, kako smo ranije pisali, Marko Đurić ima mesečne prihode veće od 6.000 dolara.

  Kako je tada pisalo na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, Đurić ima mesečne prihode u iznosi od 941 dolar, koje dobija od Ministarstva spoljnih poslova kao ambasador Republike Srbije. Dodatnih 5.225 dolara Đurić prima kao “naknadu za uvećane troškove života i rada u diplomatskom konzularnom predstavništvu”.

  Znate li kolika je AMBASADORSKA PLATA Marka Đurića?

  Izvor: BIZLife, Nova

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE