Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Marina Dorćol dobila novog vlasnika

  Kompanija MD Investments 2000 kupac je građevinskog zemljišta na lokaciji Marina Dorćol u Beogradu.

  MD investment, kao jedini ponuđač na današnjem nadmetanju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, postao je novi je vlasnik zemljišta površine 4 hektara, koje je kupio po početnoj ceni od 3,8 milijardi dinara.

  Prema podacima Agencije za privredne registre, kompanija MD investments 2000 registrovana je na Čukarici, sa većinskim češkim kapitalom i bavi se izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada.

  Kako je ranije rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, osim iznosa koji bude postignut na javnom nadmetanju, u budžet grada biće uplaćen i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta koji će budućem investitoru biti obračunat za objekte koje planira da gradi.

  Kako je naveo, prema planu detaljne regulacije lokacija se nalazi u zoni predviđenoj za komercijalne delatnosti i stanovanje, a pored ovih objekata obavezna je i izgradnja uređenih zelenih površina sa drvoredom, koji moraju biti u javnom korišćenju.

  Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raskinula je pre dve godine ugovor sa dotadašnjim zakupcem jedne od najskupljih gradskih lokacija, podseća eKapija.

  Izvor: eKapija

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE