Malta je jedan od ukrasa Sredozemlja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Malta je jedan od ukrasa Sredozemlja

  Ako poželite da vam život izgleda kao u snu priuštite sebi doživljaj Malte. Da, baš tako, jer je Malteški arhipelag koga čine tri naseljena ostrva – Malta, Gozo i Komina – uistinu poseban.

  Iz aviona, 93 kilometra južno od Sicilije, liči na kamen u Sredozemnom moru. Čistom i  neznatno slanijem od Jadrana. Malta je i ostrvo istorije ili kako to lokalno stanovništo slikovito objašnjava „muzej na otvorenom“. Tragovi Feničana, Rimljana, Arapa, Normana, Španaca, Francuza, Britanaca ili malteških vitezova iz reda Svetog Jovana Krstitelja su azbučnik ovog prostora… Fizički malo ostrvo, ali beskrajno veliko u onome što pruža.

  Samo 380.000 stanovnika. I nekoliko gradića. Centar je Valeta sa impresivnim zidinama i bedemima boje meda. Prestonica države i riznica onog najlepšeg. Svakako svratite do katedrale i oratorijuma svetog Jovana ali i do Palate vitezova. I predahnite u kafeu Kordina koji postoji još od 1837. godine.

  Mdina je grad tišine. Bivša prestonica Malte u kojoj danas živi samo 300 ljudi, odnosno 25 najbogatijih porodica ove mediteranske države. Teško je zamisliti da u 21. veku postoji  grad u kojem nema saobraćaja? U Mdini ga nema.

  Zatim, Sliema. Ono što su u Francuskoj Kan ili Nica na Malti je Slimi, kako ovaj grad zovu meštani. U njemu je mnoštvo prodavnica najpoznatijih svetskih brendova koji tokom leta objavljuju rasprodaje tako da se originalna roba može kupiti po iznenađujuće niskim cenama. To je i grad diskoteka koje garantuju lud provod. Vredi videti i ostrvo Komino. Ono nije naseljeno, na njemu je samo jedna plaža i mnogo turista. I neverovatna Plava laguna.

  Leti, Malta je prepuna mladih iz celog sveta koji ovo ostrvo posećuju namerni da u društvu što lakše savladaju engleski jezik.

  Ako ste namerni da uživate u čarima mora preporučujemo dve peščane plaže: Meliha  i Golden plažu. Ko voli da roni na Malti će biti kao u raju.  Prepručujemo i dva mesta za provod. Kažu da je najbolji u St. Džuliasu i Pačevilu.

  A ako posle svega nabrojanog još nije jasno šta je Malta, onda vam za kraj nudimo i jednu impresiju koja je dočarava na najbolji mogući način. Dakle, Malta je je nešto kao da ste u istom trenutku u Tunisu, Italiji, Grčkoj i Španiji.  A da bi slika o ovom bisernom ostrvu bila potpuna nije suvišna priča i o tome šta jesti. Konkretno, autentični malteški specijaliteti su pastici (sa sirom), timpana (makaroni sa sirom i jajima) i fenek (zec).

  I još nešto: na Malti je i Popajevo selo. Reč je o kulisama za film o popularnom mornaru iz crtaća, o 19 kućica koje su meštani po odlasku filmske ekipe pretvorili u turističku atrakciju. Mnogi iz sveta ovo selo koriste i kao neobično mesto za venčanje.

  Provedite Uskrs na ostrvu “snova i vitezova” uz KonTiki Travel.

  Polazak direktnim čarter letom 23. aprila po ceni već od 299 evra.

  Posetite njihove poslovnice svakim radnim danom od 09.00 do 21.00 i subotom od 10.00 do 15.00 časova ili pozovite KonTiki call centar na broj telefona 011 20 98 000.

  Izvor: PR tekt

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE