Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Siniša Mali

  Malom izrečena NAJTEŽA mera, hoće li mu PONIŠTITI doktorat?

  Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) usvojilo je izveštaj Etičke komisije o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, ali je umesto predloga da se Malom izrekne mera javne opomone, izreklo meru javne osude.

  U razgovoru sa pojedinim članovima Nastavno-naučnog veća rečeno je da samo izglasavanje javne osude upućuje na to da je preporuka FON da se ministru Malom zbog plagiranja poništi doktorat.

  Za opciju javne opomene glasao je 21 član Nastavno-naučnog veća, dok su za pooštrenu meru javne osude glasala 83 člana.

  Javna osuda je najteža mera koju Nastavno-naučno veće, posle izveštaja Etičke komisije, može da izrekne.

  Predstavnik studenata u Nastavno-naučnom veću FON Moma Kovačević je posle sednice za N1 objasnio da je odluka poruka Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da se Siniši Malom poništi doktorat.

  „Očekujemo da Etički odbor, ako ide u smeru odluke Nastavno-naučnog veća FON-a oduzme zvanje doktora Siniši Malom“, kazao je Kovačević.

  Podsetimo, u izveštaju Etičke komisije, u koji je uvid imao CINS, navodi se da Komisija nije imala dovoljno činjenica na osnovu kojih bi mogla doneti nedvosmisleno mišljenje o doktoratu ministra finansija Siniše Malog i predložila je da se Malom izrekne mera javne opomene.

  Odluka Nastavno-naučnog veća FON prosleđena je dekanu tog fakulteta koji će je, bez izmena, proslediti na konačno odlučivanje Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

  Rektorka Univerziteta Ivanka Popović ranije je obećala da će Odbor za profesionalnu etiku do 4. novembra doneti konačnu odluku da li će Malom dodeliti doktorsku titulu ili disertaciju proglasiti plagijatom.

  Mali: Važno je da nije plagijat

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je kako mu je „najvažnije da je Nastavno-naučno veće FON ponovo potvrdilo da njegov doktorat nije plagijat“.

  „Ja ću snositi posledice i prihvatiti njihovo mišljenje da je propust što u doktoratu nisu citirani svi izvori“, rekao je ministar u intervjuu televiziji O2 povodom saopštenja FON.

  Za njega je bitno da je FON „treći put potvrdio istu odluku da doktorat nije plagijat“.

  „Znam da sam ga ja pisao, siguran sam u svoje znanje, siguran sam u ono što sam radio. Ali, evo, za neke greške koje su bile prihvatiću odgovornost i idemo dalje“, rekao je Mali, optuživši opoziciju da je „celu stvar“ politizovala.

  Izvor: N1, agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • psihijatar

   Ahahahhahaha da nije smešno, bilo bi žalosno

  • Dr Miggyy

   KAKAV NEVEROVATAN USPEH? Etička komisija FON-a pametno(?) je odlučila da se opomene samozvanog doktora nauka Siniše Malog. Opomena treba da se odnosi, kako je dokazano da je disertacija naučno potkrepljena i daleko je od plagijata, te Malog mora opomenuti da zna da je doktor nauka, dok diplomu doktora nauka ne primi zvanično, a da se objavi u svim javnim medijima, kako bi naraštaj znao kako se pošteno radi i uradi doktorat. Svaka nama čast sa ovakvim doktorima (nadri)nauka kao što su Mali, Stefanović, Tabaković, Šapić i drugih. Nema još informacije da mi izvozimo naučna dostignuća i nauke, kako je krenulo, biće? Za*ebaćemo i SAD i Nemačku nauku.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE