Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za izbore 1,2 milijarde dinara, za obuku 37 miliona

  Naredne godine nas očekuju redovni parlamentarni izbori, za koje će iz državne kase biti izdvojeno skoro 1,2 milijarde dinara, od čega 37 miliona za obuku članova organa za njihovo sprovođenje.

  Republička izborna komisija utvrdila je finansijski plan za 2020. godinu, koji obuhvata redovan rad kao i troškove za redovne parlamentarne izbore za koje je planirano 1.171.300.000 dinara.

  Od sredstava za izbore 37 miliona dinara biće izdvojeno za troškove obuka članova organa za sprovođenje izbora u cilju realizacije mera za unapređenje izbornog procesa, obrazložio je na sednici sekretar komisije Srđan Smiljanić, saopšteno je iz RIK.

  On je na sednici, kojom je predsedavao predsednik RIK Vladimir Dimitrijević, članovima obrazložio i troškove redovnog rada komisije.

  U nastavku sednice RIK je usvojio Izveštaj o korišćenju i raspolaganju sredstvima za rad Narodne skupštine u delu planiranih i izvršenih rashoda za finansiranje redovnog rada i izbornih aktivnosti Republičke izborne komisije u periodu januar-decembar 2018. godine.

  Takođe, RIK je usvojio i izveštaje o korišćenju i raspolaganju sredstvima za rad Narodne skupštine u delu planiranih i izvršenih rashoda za finansiranje redovnog rada i izbornih aktivnosti Republičke izborne komisije u periodima januar-jun i januar-septembar 2019. godine.

  Izvor: Politika, Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE