Mali: Prijava za 100 evra pomoći mladima od 15. do 30. januara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mali: Prijava za 100 evra pomoći mladima od 15. do 30. januara

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da prijava za 100 evra pomoći mladima, od navršenih 16 do navršenih 29 godina počinje 15. januara ove godine i da će trajati do 30. januara.

  Prijava je ista kao što je bila i za 100 evra, potom za 30+30, a onda i za 20 evra koji su isplaćeni u decembru.

  Na portalu Uprave za trezor je potrebno uneti ime i prezime, jedinstveni matični broj, broj lične karte i da se izabere banka gde je otvoren račun, a ako ga nema, bira se ime banke gde ćemo mi otvoriti namenski račun“, naveo je Mali, za TV Pink, saopštilo je Ministarstvo finansija.

  Dodao je da će primaoci socijalne pomoći i lica na izdržavanju kaznenih sankcija ovu pomoć dobiti automatski.

  Mali je podsetio da su prethodnih dana, u okviru rubrike “Pitajte ministra finansija” koju je pokrenuo na svom Instagram profilu, građani imali priliku da postavljaju pitanja u vezi sa isplatom 100 evra jednokratne pomoći mladima izmedju 16 i 29 godina.

  Za šta će mladi iskoristiti tu pomoć?

  “Bilo je dosta lepih komentara. Tako je jedan mladić naveo da će 100 evra iskoristiti da zaprosi devojku, dok će drugi mladić tu pomoć iskoristiti za plaćanje rate za letovanje. Ovim smo stvorili lepu atmosferu, a to smo i želeli da postignemo. To je prilika da pokažemo koliko je naša država jaka, stabilna”, naveo je Mali.

  Uskoro isplata pomoći medicinarima, onda i penzionerima..

  Mali je podsetio da će 14. januara biti uplaćeno 10.000 dinara svim zdravstvenim radnicima u zemlji, “kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i obećao, a da će penzioneri uplatu od 20.000 dinara dobiti 10. februara”.

  On je podsetio i da su od 1. januara povećane penzije za 5,5 odsto, da je veća minimalna cena rada za 9,4 odsto i da sada iznosi 300 evra, kao i da su uvećane plate u javnom sektoru u proseku za 7,4 odsto.

  Napomenuo je i da od 1. januara država isplaćuje 300.000 dinara za rađanje prvog deteta, kao i dodatnih 100.000 za drugo i treće dete, pored pomoći koja je i do sada isplaćivana.

  Mali je dodao da će država učestvovati i u kupovini prvog stana za mlade bračne parove.

   

   

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Miloš Miškov

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE