Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novac, suficit

  Mali najavio: Od sledeće godine uz prvi posao i 30.000 RSD

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je u Narodnoj skupštini da su za narednu godinu povećane naknade gde će svako od mladih koji dobije posao, uz platu koju dobija u toj kompaniji, za prvo radno iskustvo od države dobiti i 30.000 dinara ukoliko ima fakultetsko obrazovanje, odnosno 25.000 dinara ukoliko ima srednju školu.

  Mali je danas rekao i da se intenzivno radi na softverskom rešenju i na modelu za izradu studentske kartice, kojom bi se vršila plaćanja sa određenim povlasticama.

  „Za naše mlade je važno da Srbija ide napred, da vide optimizam, da vide nove škole, nove bolnice, nove auto-puteve, da vide da se otvaraju nove fabrike, da oni imaju mogućnost da zasnuju radni odnos, da svoje snove ostvare ovde. Taj optimizam je veoma važan i nije čudo što po istraživanju bečkog instituta imate podatak da se veći broj mladih u Srbiju vraća nego što odlazi iz nje“, rekao je Mali.

  U Programu „Moja prva plata“ učestvovalo 10.000 kompanija

  On je ukazao na nekoliko konkretnih inicijativa koje su realizovane u 2022.godini, ističući da je kroz program “Moja prva plata” od 2020. godine do danas svoje prvo iskustvo u kompanijama steklo više od 30.000 mladih.

  Ministar je naveo da oko 10.000 kompanija učestvuje u tom programu.

  Novac (BIZLife)

  „Mi smo uveli da plaćamo ukoliko student idu na praksu kod državnih organa. To do sada nije bilo i to je upravo jedan od načina da našim studnetima obezbedimo i dodatni prihod kako bismo im olakšali njihovu poziciju u ovom trenutku – kaže on i dalje ističe da su ove godine povećane učeničke stipendije i krediti sa 5.400 na 8.100 dinara, odnosno studentske stipendije i krediti sa 8.400 na 13.000 dinara“, kazao je Mali.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta/Unsplash/BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE