Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mali biznis, velika vizija: Osam saveta da ostvarite uspeh

  Kako razviti mali ili srednji biznis do te tačke da prvi put izvozi robu i usluge ili proširi izvoz u novu zemlju – može biti izuzetno korisno iskustvo za vlasnike preduzeća.

  Ali ako počinjete od nule, znati kako da počnete da izvozite svoju robu i usluge takođe može izgledati nemoguć i težak zadatak.

  Dobra vest je da postoji pomoć i mnogo načina da razvijete veštine koje su vam potrebne za uspešnu prodaju dobara i usluga u inostranstvu, od putovanja na sajmove, do traženja partnerstva sa distributerima i prijavljivanja za moguće finansiranje…

  Mali biznis, ilustracija

  Mali biznis, ilustracija

  Dajemo predlog osam načina od sticanja novih kvalifikacija do obezbeđivanja finansiranja, i kako pomoći malom preduzeću da prodaje robu i usluge na međunarodnom nivou.

  Planirajte kao profesionalac

  Najuspešniji vlasnici preduzeća nikada ne prestaju da planiraju unapred. To se odnosi i na  tržišne podatke i informacije koje su relevantne za vaš određeni proizvod ili uslugu.

  Lako proverite pravila koja se odnose na izvoz za bilo koju zemlju

  Primera radi Velika Britanija je obezbedila trgovinske sporazume sa 70 zemalja (kao i sa zemljama EU), a o novim sporazumima se uvek pregovara, prenosi Gardijan.

  Zato je potrebno raspitati se oko svega.

  Učiti nove stvari i sticati poslovno znanje

  Bez obzira da li ste išli u poslovnu školu ili ne, uvek možete da poboljšate svoje međunarodno poslovno znanje tako što ćete pohađati različite kurseve i obuke.

  Prisustvujte pravim događajima

  Od sajmova do sesija umrežavanja, prisustvo pravim događajima može pomoći u jačanju vašeg poslovanja i dati vam ideje za načine da povećate svoj izvoz. Imajte uvid i raspitajte se za svaku destinaciju.

  Različita poslovna tržišta širom sveta imaju veoma različite mehanizme, kulturne norme i posebnosti, tako da ćete želeti da svoje izvozne planove prilagodite tržištu na koje se nadate da ćete stići.

  Razmislite o pridruživanju poslovnoj organizaciji

  Od savetodavnih centara posvećenih unapređenju vašeg znanja o izvozu do pristupa stručnjacima za carinu i trgovinu, poslovna organizacija može biti rudnik informacija za članove. Možda ćete takođe moći da se pridružite redovnim vebinarima i sesijama  i dobiti korisne odgovore o pravilima  međunarodne trgovine.

  Otključajte „moć finansiranja“

  Pristup finansiranju može biti razlika koja vam pomaže da dobijete ugovore, ispunite porudžbine i imate dovoljno sredstava, prenosi Gardijan.

   

  Izvor: BIZLIfe

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE