Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mali: „Beograd na vodi“ nije ugrožen

  Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je povodom natpisa u medijima da se deo obala utvrde kod „Beograda na vodi“ urušio i da u Kulama ima vode, da to nije tačno, da projekat nije ugrožen i da radovi nisu stali.

  „Na obali je bila jedna poteškoća oko jednog dela oko urušavanja, ali to se dešava na svakom projektu. Imate problem, ali je bitno da se problemi rešavaju“, kazao je Mali.

  Dodao je da je normalno da ima podzemnih voda, ali da se to sve rešava izgradnjom koja je trenutno u toku.

  „Radovi ni na koji način nisu stali. Ceo projekat ‘Beograda na vodi’ ide ne samo po planu nego unapred“, rekao je Mali.

  Krivična prijava zbog oštećenja obaloutvrde na Savi

  Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd danas je podnela krivičnu prijavu protiv direktora kompanije „Beograd na vodi“ d.o.o. Nikole Nedeljkovića i drugih odgovornih osoba zbog izazivanja opšte opasnosti, nepropisnog i nepravilnog izvođenja građevinskih radova, povodom oštećenja obaloutvrde na Savskom šetalištu.

  Prijavom su obuhvaćena i odgovorne osobe inspekcije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koja su i posle više podnetih prijava, odbila da izvrše nadzor nad nelegalnim radovima koji se obavljaju na desnoj obali Save.

  Pre sedam dana, na delu obaloutvrde između mosta Gazela i Starog savskog mosta otvorila se rupa dubine najmanje 16 metara, koja je sa sobom povukla i deo nasipa u dužini od 30 metara iznad kojeg se nalazi Savsko šetalište, navodi se u saopštenju.

  Inicijativa je navela da kompanija „Beograd na vodi“ od jula 2015. godine, izvodi građevinske radove na Savskom šetalištu, iako za izgradnju kaskadnih terasa, dogradnju i izgradnju nedostajućih delova obaloutvrde, Ministarstvo nikada nije izdalo dozvolu, niti dalo saglasnost na projektnu dokumentaciju na osnovu koje se ovi radovi izvode.

  „Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd smatra da oštećenje sistema koji bi trebalo da štiti Beograd od poplava kakve smo doživeli 2014. godine, nije posledica nesrećnog slučaja već kontinuiranog bahatog odnosa gradske i republičke vlasti prema javnim dobrima Beograda“, navodi se u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE