Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izvesno povećanje plata i penzija. Za koliko? Još računamo.

  Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je sinoć da je izvesno da će biti povećanje plata i penzija, ali da se još uvek pažljivo računa koliki je prostor za njihovo povećanje.

  „Posle osam meseci imamo suficit u budžetu skoro svih meseci. To su neverovatno dobri rezultati, oni smanjuju potrebu za zaduživanjem. Treba da budemo pažljivi kako trošimo“, kazao je Vujović za Radio-televiziju Srbije.

  Govoreći o priznanju časopisa Global market koji ga je izabrao za ministra finansija godine za centralnu i istočnu Evropu, Vujović je rekao da je ta nagrada rezultat timskog rada.

  „Da nije bilo mandata koji su birači dali Vladi koja je izabrana marta 2014. godine da u celini na čelu sa (tadašnjim premijerom Aleksandrom) Vučićem nije prihvatila i stvorila politički prostor da se taj problem definiše i sprovede, ne bi ni bilo šanse da ga sprovedemo… Žrtve koje su podnete u tom periodu dale su rezultat“, kazao je Vujović.

  Nagrada će Vujoviću biti uručena na ceremoniji u okviru jesenjeg zasedanja godišnje skupštine MMF i Svetske banke koje se održava od 12. do 15. oktobra 2017. u Vašingtonu.

  Izvor: Beta, RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE