Majkrosoft ODLOŽIO povratak u KANCELARIJE na neodređeno vreme

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Majkrosoft ODLOŽIO povratak u KANCELARIJE na neodređeno vreme

  Američka tehnološka kompanija Majkrosoft prenela je svojim zaposlenim da na neodređeno vreme odlaže njihov povratak u kancelarije u SAD dok ne bude bezbednije što se tiče pandemije.

  „Obzirom na neizvesnost zbog kovida-19 odustali smo od pokušaja da predvidimo novi datum za puno ponovno otvaranje naših američkih radnih prostorija“, napisao je u blogu Džared Spataro, potpredsednik kompanije.

  Majkrosoft je već odložio planirani povratak na rad u kancelarijama od septembra na „ne pre 4. oktobra“, ali sada navodi da ponovno otvaranje neće biti idućeg meseca.

  Kompanija zapošljava oko 181.000 ljudi, od kojih su 103.000 u SAD.

  Majkrosoft će čekati za uputstva zvaničnika za javno zdravlje o bezbednom povratku, rekao je Spataro. Tada će zaposlenim dati 30-odnevni tranzicioni period da se pripreme.

  Prošlog meseca Majkrosoft je naveo da će tražiti dokaz o vakcinaciji od svih zaposlenih, prodavaca i posetilaca u svojim američkim prostorijama od ove jeseni.

  Tehnološki gigant je uložio veliki napor od početka pandemije da prilagodi niz svojih softver proizvoda za radno mesto zaposlenim koji rade od kuće i zajedno sa ovom objavom o odlaganju povratka u kancelarije predstavio je i jedan broj karakteristika novih proizvoda.

  Hibridni pristup koji bi omogućio zaposlenim da mešaju rad na daljinu i rad u kancelariji je u velikoj meri prihvaćen u tehnološkoj industriji, posebno među najvećim kompanijama sa najvećim platama.

  Mnoge tehnološke kompanije imale su planove da vrate zaposlene u prostorije početkom septembra ali su Epl, Gugl, Fejsbuk, Amazon i sve veći broj drugih već odlučili da čekaju do iduće godine.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE