Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Madžar: Odluka o pomoći građanima i penzionerima NERAZUMNA

  Odluka šefa države da građanima Srbije koji se prijave za pomoć podeli po 60 evra i penzionerima po 110 je nerazumna i neprimerena, rekao je ekonomista Ljubomir Madžar.

  On je za Betu rekao da je „potpuno irelevantno da li u budžetu ima novca ili nema, a nema jer se država zadužuje i raste javni dug„.

  Ako je inspiracija za tu odluku socijalna podrška, ona mora da bude selektivna, a ne frontalna, s obzirom na ‘belu kugu’ i demografsku situaciju u Srbiji. Time se diskriminišu porodice s natprosečnim brojem dece“, rekao je Madžar.

  Predsednik Aleksandar Vučić rekao je sinoć na RTS-u da će država u maju i novembru građanima koji se prijave podeliti po 30 evra pomoći, a penzioneri će dobiti ukupno po 110 evra.

  Vučić najavio NOVU POMOĆ: Dva puta po 30 evra SVIMA, penzionerima još 50

  Madžar je rekao da je opravdano zaduživati se zbog troškova, izazvanih pandemijom, „ali ne i zbog ovakve vrste pomoći bez presedana u svetu“.

  Dodao je da nema objašnjenje zašto se donosi ista odluka o pomoći građanima i penzionerima koja je doneta i u proleće 2020. godine, pred izbore, i stručna javnost ju je kritikovala.

  „Odluka o podeli 100 evra punoletnim građanima prošle godine izgleda da je bila motivisana dobijanjem glasa na izborima, a zašto je ponovljena ista greška zna samo gospodar Srbije, ali po razumnoj pretpostavci to je učinjeno kako bi se avansirali glasovi na budućim izborima“, rekao je Madžar.

  On je ukazao da je neracionalno deliti pomoć i penzionerima na takav „ad hok“ način jer „ima penzionera sa visokom penzijom, a ovom odlukom su svi izjednačeni“.

  „Ako se želelo da se pomogne penzionerima to se radi izmenama zakona“, rekao je Madžar.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE