Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mađari na granici sa Srbijom isprobavaju „pametnu“ ogradu koja pušta struju

  Mađarska vlada objavila je da je naložila probno puštanje u rad nove „pametne” ograde na granici sa Srbijom. To znači da je kroz ogradu puštena struja, a kako objašnjavaju zvaničnici – reč je o električnoj energiji male voltaže, 900 volti, koja ne može ozbiljnije da povredi, već je cilj da policijskim centrima prijavi svaki kontakt sa ogradom i pokušaj narušavanja granične linije, piše Politika.

  Ograda koja predstavlja drugi red obezbeđenja protiv ilegalnog ulaska iz Srbije prema Mađarskoj počela je da se gradi početkom godine, a završena je u maju.

  Po najavi podizanja ove ograde, ona je odmah nazvana „pametnom” jer osim što je opremljena žilet-žicom, uz nju su postavljene i termovizijske kamere, uređaji za noćno osmatranje, beleži svaki pokušaj nelegalnog prolaska i očekuje se da smanji broj pripadnika policije i vojske koji patroliraju duž 175 kilometara granice sa Srbijom.

  Mađarska policija saopštila je da je protekle sedmice uhvatila 166 migranata u pokušaju ilegalnog prelaska granice, od čega većinu na delu prema Srbiji.

  Izvor: Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE