Luvr nova "žrtva" virusa, 2.300 radnika u strahu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Luvr nova “žrtva” virusa, 2.300 radnika u strahu

  Epidemija širenja koronavirusa zatvorila je francuski muzej Luvr, a zaposleni koji čuvaju vredna umetnička dela strahuju da će ih posetioci iz celog sveta zaraziti.

  “Veoma smo zabrinuti jer imamo posetioce sa svih strana”, rekao je predstavnik sindikata zaposlenih u muzeju Andre Sakristin.

  “Rizik je veoma, veoma, veoma velik. Iako za sada među 2.300 radnika u muzeju nema potvrda da je neko inficiran virusom, samo je pitanje vremena”, rekao je on.

  U kratkom saopštenju iz Luvra navedeno je da zbog sastanka osoblja o naporima na prevenciji virusa, muzej nije otvoren prema rasporedu. Popodne su posetioci još čekali da uđu u muzej.

  Zatvaranje muzeja je usledilo posle odluke vlade da zabrani javne skupove sa više od 5.000 ljudi u zatvorenom prostoru.

  Sakristin je rekao da je nova mera povećala strah zaposlenih u Luvru da im preti opasnost zaraze, jer muzej svakodnevno dočekuje desetine hiljada posetilaca.

  Takođe, osoblje je zabrinuto i zbog kolega iz severne Italije koje su došle u Luvr da preuzmu dela Leonarda da Vinčija koja su pozajmili za veliku izložbu.

  Za ponedeljak je zakazan sastanak sindikalnih predstavnika i rukovodstva muzeja o prevenciji virusa, rekao je Sakristin.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE