Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija i Kina: Turisti OTKAZALI, poslovi USPORILI

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da su zbog zabrane putovanja iz Kine državljani te zemlje masovno otkazali ranije ugovorene turističke aranžmane za februar, mart i do polovine aprila.

  Ljajić je gostujući na TV Prva rekao da za sada nema otkazivanja poslova i ugovora koji su potpisani, ali da ima izvesnog usporavanja realizacije tih dogovora, kao i da je u ovom trenutku stopiran izvoz drveta i drvne gradje.

  On je rekao i da u Srbiji nije zabeležena povećana prodaja odredjenih životnih namirnica, kao u nekim delovima Evrope zbog straha od epidemije korona virusa, i da mu je na sastanku sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca rečeno da postoje dovoljne količine zaliha i roba, i da nema potrebe da gradjani stvaraju lične zalihe.

  „Niko ne minimizira opasnost od korona virusa ali kod nas nema nikakve potrebe za takvom vrstom panike i histerije. Nema podataka o povećanoj prodaji odredjenih vrsta robe a istina je najbolji argument u ovakvoj situaciji koja u čitavom svetu nije jednostavna i najvažnije je da imamo stalnu komunikaciju sa gradjanima i da ih informišemo na vreme“, kazao je Ljajić.

  Ljajić je rekao i da do danas nije bilo otkazivanja avionskih letova iz Srbije prema bilo kojim destinacijama.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE