Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Cene dijamanata

  Luksuzna roba i dijamanti nisu deo sankcija Moskvi

  Evropske diplomate nastoje da uvođenjem sankcija Rusiji ne osakate sopstvene ekonomije. Izuzeće su uspele da izbore italijanska industrija luksuzne robe i belgijska industrija dijamanata.

  Kada je predsednik Rusije Vladimir V. Putin u ponedeljak odlučio da prizna samoproglašene republike Donjeck i Lugansk, Evropska unija je brzo i odlučno uvela sankcije ljudima iz njegovog najužeg okruženja.

  Evropski lideri su takođe upozorili da je spreman veći paket sankcija u slučaju da Putin odluči da izvrši invaziju, verujući da će to biti „Demoklov mač“ koji će dolovati kao sredstvo odvraćanja.

  Ali kako se situacija u Ukrajini promenila, EU lideri su u četvrtak pohrlili u Brisel na hitan samit da odobre drugu rundu sankcija.

  Međutim, evropske diplomate direktno uključene u razgovore o sankcijama prikazale su mnogo manje jedinstvenu sliku Evropske unije, pokušavajući da u kažnjavanju Moskve ne osakate sopstvene ekonomije.

  Austrija, Nemačka i Italija izrazile su zabrinutost zbog uvođenja širokih sankcija na prekogranične finansijske transakcije i bankarske operacije.

  Italijanski premijer Mario Dragi uspeo je da iz paketa sankcija izostavi industriju luksuzne robe kako bi mogli da nastave da izvoze modne i druge ekskluzivne proizvode u Rusiju.

  Pored toga, Belgija je tražila izuzeće za svoj veliki sektor industrije dijamanata.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE