Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi Lamborgini

  Luksemburg ima najviše luksuznih automobila po stanovniku, Srbija između Turske i Libana

  Luksemburg ima najveći broj luksuznih automobila po stanovniku, a kada ne bi imao nikakve druge izdatke, Luksemburžanin sa prosečnom platom bi sebi takav automobil mogao da priušti za oko tri godine.

  U Luksemburgu u proseku jedan od 13 stanovnika vozi automobil koji po ceni spada u kategoriju vozila BMW X7, Porsche 911 Turbo S ili Tesla model S, objavio je britanski portal za poređenje osiguranja i finansijskih usluga Confused.com.

  Time je Luksemburg ubedljivo ostavio za sobom Belgiju i Nemačku, gde jedan luksuzni automobil dolazi na 31, odnosno 32 stanovnika. U Švajcarskoj su to 34 stanovnika, a Norveškoj 36.

  Francuska je daleko slabije plasirana na tabeli, na 22. mestu, sa jednim takvim vozilom na čak 110 stanovnika, a odmah iza nje je Slovenija, sa 111 stanovnika.

  Studija je napravljena na osnovu podataka u prodaji skupocenih vozila u 59 zemalja između 2017. i 2020, preneo je portal Euraktiv Srbija.

  Uključena je bila i Srbija, gde jedno takvo vozilo postoji na 884 stanovnika i koja je na 48. mestu, između Turske i Libana.

  Sajam automobila u beogradu (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

  U Luksemburgu, koji ima oko 626.000 stanovnika, između 2017. i 2020. godine su, prema podacima portala, prodata 48.584 luksuzna automobila.

  Luksemburg ipak nije prvi po tome koliko brzo građanin sa prosečnom platom, pod uslovom da ništa ne troši, može da uštedi sa skupi brend automobila.

  Na vrhu tabele su Australijanci, kojima su potrebne 2,5 godine. Prosečna godišnja plata u Australiji je, kako se navodi, nešto više od 32.000 funti, što je 39,73 odsto tamošnje cene luksuznog automobila.

  Iza Australije na vrhu tabele su Danska i Švajcarska. Luksemburg je u tom poređenju tek osmi, ali treba imati u vidu i da su automobili u toj zemlji znatno skuplji nego u Australiji.

  Sa druge strane na dnu tabele su Vijetnam, Tajland i Kolumbija, gde prosečna godišnja plata ne iznosti ni jedan odsto cene luksuznog automobila.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE