Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lov na lažni med: Naložena vanredna kontrola

  Veterinarska inspekcija je naložila vanrednu kontrolu proizvodnje i prometa meda nakon objave u medijima da su od 25 analiziranih uzoraka meda, čak 22 falsifikata, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

  Kako se navodi, laboratorija koja je radila pomenute analize meda nije ovlašćena za službene kontrole, pa ove rezultate treba uzeti sa rezervom, a nakon dobijenih rezultata vanrednih kontrola ministarstvo će objaviti nalaze.

  „U redovnim kontrolama, koje veterinarska inspekcija svakodnevno sprovodi, nije do sada bilo rezultata koji bi potvrdili pomenute navode u medijima“, ističe se u saopštenju.

  Ministarstvo dodaje da je istina da je u prošlosti bilo problema zbog pojave falsifikata na tržištu meda u Srbiji, ali da je zahvaljujući pojačanim kontrolama veterinarske inspekcije u proizvodnji i prometu meda, to smanjeno na najmanju moguću meru.

  „Cilj nam je da potrošačima obezbedimo bezbedne i kvalitetne proizvode koji ispunjavaju sve propisane uslove, kao i da se u njihovim deklaracijama nalaze tačne informacije o sastavu i poreklu“, navodi resor poljoprivrede.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE