Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Loše mu se piše: Dopunjena optužnica protiv Jovičića

  Više javno tužilaštvo podnelo je Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje preciziranu optužnicu protiv bivšeg predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića i još devet osoba.

  Dopunjenom optužnicom Aleksandar Jovičić se tereti za krivično delo – trgovina uticajem u saizvršilaštvu, a za isto krivično delo optuženi su i D.V. i V. Ć, kao i A.V, Ž.L , S.H, M.Đ, T.D. i V.Ž.

  Rešenjem Višeg suda u Beogradu od 12. maja 2022. godine optužnica od 29. decembra 2021. godine bila je vraćena tužilaštvu na dopunu. U najkraćem roku postupljeno je po nalogu suda i optužnica je ponovo podneta na odluku o potvrđivanju, navodi se u saopštenju.

  Jovičić je uhapšen u junu prošle godine i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

  Nakon njegovog hapšenja, iz MUP je saopšteno da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula Dražena Vujića da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

  Svi optuženi se terete da su zloupotrebama omogućili zaštitu inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

  Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

  Izvor: Agencije, RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE