Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Podignuta optužnica protiv Jovičića

  Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg predsednika beogradske opštine Palilula i funkcionera Srpske napredne stranke Aleksandra Jovičića i još devet osoba zbog sumnje da su omogućavali nelegalnu gradnju u toj opštini, saznaje Tanjug.

  Optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje.

  Takođe, sa osam osumnjičenih tužilaštvo je zaključilo sporazum o priznanju krvičnog dela, koji su pred Višim sudom u fazi potvrđivanja.

  Aleksandar Jovičić je optužen za dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu, za isto krivično delo optuženi su i D. V. i V. Ć., kao i A. V., Ž. L. , S.H, M. Đ., T. D. i V. Ž.

  M. L. se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

  Krivična dela su priznali i sporazume zaključili D. L., B. C., M. B , Z. R., G. P.,Z. P., R. Đ. i S. S.

  Oni su priznali dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave i trgovina uticajem.

  Jovičić je bio uhapšen 1. juna i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

  Nakon njegovog hapšenja, iz MUP je saopšteno da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

  Svi se terete da su zloupotrebama omogućili zaštitu inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

  Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE