Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pravilo

  Loše i plate i uslovi: Čak 670 radnika hoće da napusti Tigar

  Članovi sindikata „Nezavisnost“ zaposleni u firmi Tigar tajers u Pirotu, organizovali su protest ispred te kompanije, izražavajući nezadovoljstvo neuspelim pregovorima sa rukovodstvom.

  Glavni poverenik sindikata „Nezavisnost“ u Tigar tajersu Goran Jovanović izjavio je da sindikat traži 15 odsto veće zarade, kao i da se žale na loš kolektivni ugovor.

  „Izneli smo svoje primedbe, koje je rukovodstvo prihvatilo, ali nisu uvedene u novi kolektivni ugovor. Da li će one biti u kolektivnom ugovoru još uvek nije poznato“, rekao je Jovanović novinarima u Pirotu.

  Dodao da „kao opasnost“ vidi i odlazak radnika Tigar tajersa u druge gumarske kompanije koje su pokrenule svoje proizvodne pogone u Srbiji.

  „Prema nezvaničnim podacima, prijavilo se 670 radnika za odlazak u druge gumarske kompanije. Sindikat se ne bori samo za veće plate, bolje uslove rada, već i za ovaj grad da bi ljudi ostali da rade ovde i Tigar tajers poslovao“, naglasio je Jovanović.

  Istakao je da su zaposleni ovim skupom izrazili negodovanje, a da eventualni štrajk zavisi od poslodavca.

  Sindikat „Nezavisnost“ u toj pirotskoj kompaniji formiran je januara ove godine i broji oko 500 članova.

  Služba za komunikacije Tigar tajersa saopštila je da je odnos te kompanije sa sindikatima „konstruktivan i orijentisan ka dijalogu, dugoročnoj saradnji na dobrobit svih radnika fabrike“.

  „U kontaktu smo sa sindikatima i zaposlenima, otvoreni smo za razgovore i, kao i uvek, podstičemo pravi društveni dijalog uz poštovanje i razumevanje, otvorenu i transparentnu komunikaciju“, piše u saopštenju „Tigar tajersa“.

  Kompanija Tigar tajers u Pirotu je deo francuskog Mišlena i treći je na spisku velikih izvoznika iz Srbiji. Kompanija zapošljava oko 4.000 radnika.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE