Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lokalna samouprava za 21. vek

  Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović sastala se sa predstavnicima Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), sa kojima je razgovarala o toku realizacije projekta „Lokalna samouprava za 21. vek“, čiji je donator Vlada Švajcarske Konfederacije.

  Obradović je sa direktorom SDC Ričardom Kolijem i rukovodiocem Projekta Petrom Vasilevim razmenila mišljenja o najznačajnijim aktivnostima koje su u toku, ali i o aktivnostima čije je sprovođenje planirano za period jul-septembar 2021. godine.

  Ukazavši na kontinuitet u sprovođenju reformi na lokalnom nivou, Obradović je poručila da je višegodišnja saradnja Ministarstva sa SDC u oblasti reforme sistema lokalne samouprave primer dobre prakse. U razgovoru je posebno istaknuta kontinuirana podrška saradnji JLS u Srbiji kroz Fond za međuopštinsku saradnju.

  Projekat „Lokalna samouprava za 21. vek“ usmeren je na sistemske reforme u cilju jačanja lokalnih samouprava i obuhvata aktivnosti u oblasti reforme lokalne samouprave, decentralizacije, unapređenja kvaliteta pružanja usluga građanima i privrednim subjektima, participacije i većeg učešća građana, unapređenja izbornog sistema i sistema planiranja na lokalnom nivou.

  Period realizacije projekta je jun 2020. – februar 2024. godine.

  Izvor: BIZLife

  Foto: MDULS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE