LIČNOSTI NEDELJE: Ivana Španović i Strahinja Jovančević

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  LIČNOSTI NEDELJE: Ivana Španović i Strahinja Jovančević

  Oni su svojim uspesima dokazali da se mukotrpan rad i napor isplate. Od sporta koji po popularnosti nije mogao da se meri sa fudbalom ili košarkom, napravili su atraktivnu disciplinu za koju je u Srbiji zainteresovano sve više dece.

  Njihovi skokovi u dalj teraju nas i inspirišu da i mi preskočimo sami sebe. Ivana Španovič i Strahinja Jovančević su na evropskom prvenstvu u Glazgovu osvojili zlato i bronzu. Srbija je netremice pratila njihove skokove, udahnula je deo ponosa i zadovoljstva dok ih je gledala na pobedničkom postolju. Na Ivanine uspehe smo već navikli, a Strahinja nas je iznenadio i prevazišao očekivanja.

  Jovančević ne samo da je uspeo da osvoji bronzu već je i skokom od 8,03 metara postavio novi nacionalni rekord.

  “Zaista sam presrećan. Ne znam ni šta bih rekao…osim da sam svih ovih godina mnogo verovao u sebe, i eto, konačno se trud isplatio. Moje vreme tek sad dolazi, i tek ću praviti velike stvari”, poručio je Strahinja posle najvećeg uspeha u karijeri.

  Strahinjin uspeh i napredak su utoliko veći, ako se podsetimo da je pre samo dve godine bio na 18. mestu, poslednji na šampionatu. Za samo dve godine popeo se sa dna na vrh.

  Ivana nas je već razmazila,. Njene uspehe počeli smo da podrazumevamo. Ipak ovo zlato osvojeno  skokom od 6,99 metara  posebno je po tome što je ovo Ivani treća uzastopna titula u dvorani. Time je izjednačila rekord legendarne Hajke Draksler sa trećom titulom šampiona Evrope u nizu, nakon što je najbolja bila prethodno u Pragu i Beogradu.

  “Došla sam ovde da ostvarim prvu poziciju i nisam želela da bude ikako drugačije. Znala sam da mogu da skočim bez problema i sedam metara, ali sam napravila mnogo grešaka. Čekala sam i čekala, a na kraju mi to nije trebalo. Uradila sam dovoljno da osvojim zlato”, poručila je šampionka.

  Zbog toga što nas inspirišu, zbog ponosa i uspeha koji su ostvarili svojim ogromnim trudom Ivana i Strahinja su naše ličnosti nedelje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE