Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  LG, novi standardi vizualnog prikaza

  LG postavlja nove standarde vizualnog prikaza

  Predstavljamo vam dva nova televizora koji su među najboljim modelima u svojim kategorijama i ozbiljni kandidati za TV uređaje godine na predstojećim međunarodnim smotrama elektronike. Godinama unazad, kompanija LG dominira na tržištu televizora zahvaljujući superiornom kvalitetu slike i zvuka, koje svake godine unapređuju.

  Njihovi OLED i QNED modeli su među najtraženijim TV uređajima na svetskom i domaćem tržištu, a svake godine uspevaju da nas ponovo iznenade i od najboljeg – ponude nešto još bolje.

  Suštinska razlika između OLED i QNED televizora je u pozadinskom osvetljenju koju ove dve vrste televizora poseduju. OLED tehnologija se bazira na samosvetlećim pikselima, koji selektivnim uključivanjem i isključivanjem postižu savršenu crnu i beskrajan kontrast. Koliko je OLED tehnologija prikaza popularna, najbolje se vidi u činjenici da su i druge kompanije počele da koriste OLED ekrane u različite svrhe – televizore, reklamne panoe, pa čak i mobilne telefone. Sa druge strane, QNED televizori predstavljaju vrhunac LCD prikaza. Kombinacijom Quantum Dot i NanoCell tehnologija, sa više od 30.000 pozadinskih dioda i nekoliko hiljada autonomnih zona zatamnjenja, postiže se fascinantno verodostojna slika zahvaljujući živopisnim bojama i dubokim kontrastom.

  Na domaćem tržištu su se pojavila dva nova modela poslednje generacije

  Oni nude sjajan odnos cene i kvaliteta – OLEDC2, u dijagonalama od 42 i 55 inča i QNED823, u dijagonalama od 50 i 55 inča u 4K rezoluciji.

  Modeli OLED C2 pripadaju kategoriji premium uređaja kompanije LG, pa ne čudi što poseduju najnovije procesore A9 pete generacije sa još razvijenijim algoritmom učenja, a uz pojačano pozadinsko osvetljenje od 20% u odnosu na prethodne generacije i unapređenu dubinsku percepciju, prikaz slike je toliko autentičan da ćete imati utisak kao da prvi put gledate televizijski program. Isto važi i za 7.1.2 surround zvuk, koji ispunjava prostoriju i upotpunjava doživljaj svakog gledanja.

  LG - novi standardi vizualnog prikaza

  LG, novi standardi vizualnog prikaza (Promo)

  Prvi izbor većine gejmera

  Gejmeri u Srbiji će biti oduševljeni što se u Srbiji pojavio OLED C2 u dijagonali od 42 inča, što je idealna veličina ekrana za igranje video igara. Ako tome dodamo refresh rate od 120 hz u 4K rezoluciji sa neverovatnim odzivom od 0,1ms, opcijama Nvidia G sync i AMD free sync, kao i HDMI 2.1, jasno je da će ovaj TV model biti prvi izbor većine gejmera, posebno onih koji imaju takmičarske ambicije. Dodatna prednost OLED televizora je u tome što emituju zanemarljivu količinu plave svetlosti koja umara oči, pa ćete se osećati odmorno i nakon višesatnog gledanja u ekran.

  Modeli QNED823 poseduju procesor A7 pete generacije sa deep learning algoritmom koji mu omogućava da “prepozna“ vrstu sadržaja koju korisnik gleda, poput filma ili sportske utakmice, i shodno tome prilagodi sliku i zvuk. To znači da televizor sam podešava rezolucije do 4K, mapira nijanse i koriguje kontrast kako bi prikazao savršen prikaz. Za zahtevnije korisnike koji teže perfekciji, slika može još više da “oživi“ aktiviranjem funkcije Dynamic vivid, a tu je i Dimming Pro za kontrolu pozadinskog osvetljenja kako bi se smanjio efekat “oreola“. Ista pravila važe i za zvuk, jer algoritam prepoznaje i razlikuje različite zvučne zapise i optimizuje ih u skladu sa preferencama korisnika.

  Prilagođavanje slike i zvuka na osnovu sadržaja omogućava autentično personalizovano iskustvo. Za sve ljubitelje kinematografije, tu je Filmmaker mode koji prikazuje boje i dinamiku pokreta onako kako ih je zamislio režiser filmskog ostvarenja koje gledate, a tu je i HDR format Dolby Vision IQ koji će bioskopsko iskustvo preneti na velike i još veće ekrane LG QNED823 televizora.

  Ljubitelji video igara će se posebno obradovati

  Brzina osvežavanja (refresh rate) ekrana je čak 120hz, što u kombinaciji sa AMD FreeSync garantuje minimalno seckanje i kašnjenje slike, bilo da igrate igre na konzolama ili streamujete preko GEFORCE Now aplikacije na kojoj možete pronaći hiljade popularnih video igara.

   Svi novi LG televizori imaju integrisan operativni sistem WebOS putem koje se na jednostavan način, u svega par klikova na daljinskom upravljaču stiže do omiljenih striming platformi ili cloud servisa. Novina ove godine je opcija Moj profil preko koje će korisnici moći da personalizuju postavke i aplikacije onako kako im odgovara. To im omogućava da dobijaju obaveštenja o omiljenim TV programima, filmovima ili sportskim događajima tako da uvek budu u toku sa omiljenim sadržajem.

  Novi OLED i QNED televizori imaju za svakoga po nešto, a zahvaljujući personalizovanom korisničkom interfejsu i naprednoj veštačkoj inteligenciji, svaki korisnik će maksimalno uživati u omiljenim sadržajima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE