Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Apple, Iphone

  Apple uvodi funkciju „kupi sada, plati kasnije“, EVO kako će funkcionisati

  Apple će lansirati novu funkciju pod nazivom Apple Pay Later, koja omogućava plaćanje u četiri rate bez kamate. U pitanju je opcija ,,take on a buy now, pay later“ i na srpskom znači ,,kupi sada, plati kasnije“.

  Korišćenje usluge odloženog plaćanja je u poslednje vreme u porastu. Pogotovo je doživela ekspanziju tokom pandemije korona virusa.

  Zbog toga gigant radi na sopstvenoj usluzi i čini se da je to prirodno proširenje strategije kompanije da podstakne ljude da kupuju stvari koristeći njihovu opciju.

  Korisnici će od jeseni u SAD imati mogućnost da plaćaju u ratama tokom šest nedelja. Prva uplata izvršava se unapred, a ostale tri na svake dve nedelje. Uplatama će se upravljati u Wallet app-u, piše The Verge.

  „Korisnici mogu da se prijave za funkciju kada se odjavljuju sa Apple Pay-a ili u Wallet-u. Apple Pay Later je dostupan svuda gde je Apple Pay prihvaćen na mreži ili u aplikaciji i koristi Mastercard mrežu“, navodi kompanija u saopštenju za štampu.

  Nova usluga je jedna od mnogih najava, koje su već otkrivene na konferenciji WWDC za iOS 16, uključujući praćenje narudžbina, tekstove koji se mogu uređivati i promenjeni ekran za zaključavanje.

  Podsećamo, tehnološki gigant više nije najvrednija kompanija na svetu zbog široke rasprodaje tehnoloških deonica. Nedavno je podelio rezultate zarade za drugi kvartal 2022. godine. Spomenuo je da očekuje da će problemi uticati i na rezultate trećeg tromesečja. Međutim, unutar sektora, ,,Bloomberg“ tvrdi da su deonice kompanije i dalje relativno sigurne za kupovinu, jer je ove godine zadržala stalan rast.

  Apple više nije najvrednija kompanija na svetu

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE