Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  LG finansijski rezultati

  Kompanija LG ostvarila rekordne prihode u prvom kvartalu 2022. godine

  Kompanija LG objavila je finansijske rezultate u prvom kvartalu 2022. godine, sa ukupnom prodajom od 21,11 biliona vona, (17,53 milijardi dolara) što je rekordni prihod kompanije. Na operativni profit od 1,88 biliona vona (1,56 milijarde dolara) pozitivno je uticao prihod od autorskih prava, kao i delimičan uticaj jednokratnih troškova poslovnog restrukturiranja.

  Ukoliko se uporedi sa istim periodom prošle godine, rast prihoda iznosio je 18,5 odsto, dok je profitabilnost skočila 6,4 odsto, što pokazuje ogromnu globalnu potražnju za LG kućnim aparatima. Potrošači širom sveta nastavljaju da se fokusiraju na zdraviji život, energetsku efikasnost i unapređenje domaćinstva. Prodaja u okviru poslovne jedinice za komponente vozila zabeležila je rast podstaknut većom potražnjom za auto-delovima, kao rezultat proaktivnog i preventivnog odgovora na nestašicu automobilskih poluprovodnika.

  Kompanija LG Home Appliance & Air Solution

  ostvarila je ukupnu kvartalnu prodaju u iznosu od 7,97 biliona vona (6,62 milijarde dolara) sa operativnim profitom od 447,60 milijardi vona (371,68 miliona dolara). Prodaja je porasla za 18,8 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine čime je zabeležen najveći kvartalni prihod ove poslovne jedinice do sada. Stabilan rast je u velikoj meri postignut zahvaljujući odličnim rezultatima prodaje premium aparata, kao i nekim novim kategorijama, kao što su higijenski proizvodi sa tehnologijom vodene pare. Očekuje se da ova poslovna jedinica nastavi sa trendom rasta, uz širenje inostrane prodaje sa novim kategorijama uređaja.

  Kompanija LG Home Entertainment Company

  ostvarila je prodaju od 4,06 biliona vona (3,38 milijardi dolara) sa operativnim prihodom od 188,40 milijardi vona (156.44 miliona). Prodaja je povećana za 1,4 odsto odnosu na lane, što je rezultat je kontinuirane potražnje za premium uređajima u Evropi i Severnoj Americi, poput OLED i drugih modela televizora sa velikim ekranima. Ova poslovna jedinica očekuje da će se nastaviti trend rasta LG OLED, QNED i drugih modela televizora.

  Kompanija LG Vehicle component Solutions

  ostvarila je kvartalnu prodaju od 1,88 biliona vona (1,56 milijardi dolara). Ovo je povećanje od 8,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što je rezultat preventivnog odgovora na nedostatak poluprovodnika za automobile. Operativni gubici ove poslovne jedinice su se u prvom kvartalu smanjili na 6,30 milijardi vona (5,23 miliona dolara), a kompanija je implementirala bolju koordinaciju troškova kako bi unapredila profitabilnost.

  Kompanija LG Business Solutions Company

  zabeležila je povećane prihode u prvom kvartalu od 2,02 biliona vona (1.67 milijardi dolara), odnosno skok od 23,07 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što je pokazatelj kontinuirane potražnje za proizvodima kao što su monitori i PC uređaji na početku studentskog semestra, kao i povratak B2B segmenta, uz poboljšanu konkurentnost proizvoda i operativnu efikasnost.

  Izvor: BIZLife

  Foto: LG

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE