Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Letnji red vožnje od subote: Evo koje NOVE LINIJE nas čekaju na ulicama

  Letnji red vožnje u javnom prevozu putnika na teritoriji prestonice počinje u subotu, kada će biti uvedeno i pet redovnih sezonskih linija.

  Tokom leta podrazumeva se duže čekanje na usluge javnog prevoza, jer će vozila na ulicama prestonice tokom jula i avgusta biti znatno manje nego tokom zimskog perioda.

  Po planiranom redu vožnje od subote će ulicama glavnog grada saobraćati 1.375 vozila.

  „Od toga će biti 942 vozila na gradskim i 262 autobusa na prigradskim i lokalnim linijama. Tu su i 92 tramvaja, 64 trolejbusa, 12 elektrobusa, kao i tri vozila namenjena za saobraćaj u pešačkoj zoni, odnosno „Vrabac servis“. Letnji red vožnje biće primenjivan do poslednjeg dana avgusta, a od prvog septembra se vraćaju zimski polasci“, rekli su iz Sekretarijata za javni prevoz.

  Bus, prevoznik

  Autobus, red vožnje (Pixabay)

  Osnov za smanjenje broja vozila koja saobraćaju prestonicom tokom vrelih dana je očekivano smanjenje broja putnika zbog korišćenja godišnjih odmora i letnjeg raspusta.

  Korekcija će biti i tokom vikenda, pa će tako subotom saobraćati 780 vozila na gradskim i 183 autobusa na prigradskim linijama, dok će nedeljom voziti 722 vozila u gradu i 165 na periferiji. Na gradskim linijama tokom leta saobraća 380 autobusa privatnih konzorcijuma, dok na prigradskim i lokalnim linijama saobraća 262 vozila SP „Lasta“, SP „Lastra“ d. o. o. Lazarevac i ASP „Strela“.

  Letnje linije

  Tokom letnjih meseci svakog dana od 9 do 21 sat uvodi se i pet linija koje rade samo u ovom periodu godine, a sve saobraćaju do Ade Ciganlije na 22 do 27 minuta.

  Kao polazno, koristiće se stajalište „Ada Ciganlija“ ispred nekadašnje šećerane, a kao dolazno stajalište „Čukarica“ u visini parkinga na ovom kupalištu. Sezonske linije ADA (1-5), kada su loši vremenski uslovi i značajno smanjen broj posetilaca na ovom kupalištu, biće redukovane ili privremeno obustavljene. Interval nailaska vozila je definisan redom vožnje. Planirani broj autobusa definiše se na osnovu prevoznih zahteva.

  Ada Ciganlija, letnji red vožnje (BL)

  Sve informacije o vremenu polazaka građani mogu pronaći na sajtu Sekretarijata za javni prevoz.

  Sekretarijat za javni prevoz objavio je na svom sajtu anketu povodom uvođenja sezonskih linija u letnjem periodu. Građani mogu da se izjasne o tome koji deo grada je potrebno povezati sa Adom Ciganlijom, pa su tako u ponudi naselja Borča, Braće Jerković, Banjica i Rakovica. Takođe, postavljeno je i pitanje koju lokaciju je potrebno povezati sa gradom novim sezonskim linijama – Kosmaj ili Bojčinsku šumu.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay/BL/Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE