Lep je Kopaonik, ali sva ta gradilišta.... (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lep je Kopaonik, ali sva ta gradilišta…. (FOTO)

  Poznat je kao “Srebrna planina”, a najveći je planinski masiv u Srbiji. Većina ljudi Kopaonik povezuje sa zimskom sezonom zbog poznatih skijališta, a svakako predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji.

  Jedan deo te planine zaštićena je zona pod imenom “Nacionalni park Kopaonik”, a ekipa BIZLife je nedavno posetila upravo taj deo planine.

  Iako su svi navikli Kopaonik da vide zimi, mi ćemo vam pokazati kako ta planina izgleda u jesen.

  Dočekala nas je drugačija slika od one koju smo očekivali i to ne zbog toga što smo u ovo doba godine očekivali sneg (lepo izgleda planina i u jesen), već zbog broja gradilišta koja se nalaze u jednom nacionalnom parku.

  To će svakako uticati na ekonomski i razvoj turizma u tom delu Srbije, ali trenutno nije nimalo lepa slika videti toliko započetih građevina, koje sigurno uništavaju prirodne odlike posebnog dela Srbije.

  Zbog skoro 200 sunčanih dana godišnje, Kopaonik nazivaju i „Sunčanom planinom“, a nama su pažnju privukle i ogromne stene različitog oblika koje povremeno “iskrsnu” u četinarskoj šumi.

  Kako smo saznali, vulkanska aktivnost je uzrokovala promene na stenama pa su zbog toga danas zanimljiva atrakcija posetiocima.

  Životinjski i biljni svet je veoma raznovrstan, a oni koji žive tamo se trude i da ga očuvaju. Nažalost, mi nismo uvereni da tome teže svi koji se nađu na Kopaoniku.

  Svakako lepote prirode su na svakom koraku i poseban su doživljaj onima koji reše da prošetaju brdima. Pogledajte još neke slike Kopaonika u jesen.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE