Koštunići dobijaju hotel

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koštunići dobijaju hotel

  Danas je počela izgradnja hotela u turističko-rekreativnom kompleksu u Koštunićima kod Gornjeg Milanovca koji bi trebalo da bude otvoren za dve godine i u koji će biti uloženo oko dva miliona evra.

  Kamen temeljac je položio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić. Njegovo ministarstvo če taj projekat u turističko-rekreativnom centru “Momčilo Čeković” finansirati s 50 miliona dinara, što je oko 420 hiljada evra.

  “Verujem da će za dve godine kada ovaj hotel proradi biti zaposleno 50 ljudi iz ovog kraja i da će to biti podstrek i za ostale iz ovog regiona de se bave drugim vrstama biznisa, a sve u cilju privlačenja novih turista”, rekao je Ljajić.

  Ministar je istakao da etno kompleks, koji je po mnogo čemu jedinstven u Srbiji, do sada nije bio dovoljno iskorišćen jer je u Koštuniće godišnje dolazilo oko 6.000 turista, od kojih su 20 odsto inostrani.

  “Ono što je nedostajalo Koštunićima je ovakav sadržaj, moderan hotel koji će podstaći jedan novi vid turizma, a to je kongresni turizam obzirom da poslovni turisti troše četiri puta više od uobičajenih, a velnes turisti troše duplo više od turista koji posećuju našu zemllju”, kazao je Ljajić.

  Pozvao je i ostale predstavnike turističke privrede da konkurišu za sredstva koja Vlada Srbije obezbedjuje za razvoj turizma, kako kroz sredstva koja dodeljuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, tako i kroz veoma povoljne kredite Fonda za razvoj sa kamatnom stopom od jedan odsto i rokom otplate do sedam godina.

   

  Izvor: Beta

  Foto: youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE