Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Leonardo Dikaprio u novom BIZNISU – otvara fabriku sintetičkih dijamanata

  Popularni glumac Leonardo Dikaprio, koji imao je glavnu ulogu u američkom filmu „Krvavi dijamant“ iz 2006. godine odlučio je da otvori svoju fabriku sintetičkih dijamanata u Španiji.

  Inače, on u filmu glumi trgovca ljudima koji su povezani sa „prljavim“ poslovima prodaje i krijumčarenja dijamanata u Sijera Leoneu.

  Sada, posle 16 godina popularni glumac osniva svoju kompaniju za prodaju sintetičkih dijamanata, koja će se nalaziti u Španiji.

  Već ima kompaniju u SAD pod nazivom „Diamond Foundry“, ali sada kompanija želi da proširi tržište na Evropu, od grada Truhilja do Kaseresa u Španiji.

  Poznat kao aktivista koji se protivio odnošenju dijamanata iz Afrike

  Od kada je glumio u filmu Krvavi dijamant, Dikaprio, takođe poznat kao glumac i duboko ukorenjeni aktivista, bio je zgrožen odnošenjem dijamanata iz Afrike, uslovima poluropstva zbog finansiranja oružanih sukoba.

  Deceniju kasnije posle ulozi u filmu investirao je u Livnicu dijamanata, prenose portali.

  Proizvodnja će biti za industrijsku upotrebu

  Iako je „Diamond Foundry“ do sada proizvodila sintetičke dijamante za nakit brenda „Ektremadurans“, nova proizvodnja biće za industrijsku upotrebu.

  Izrađivaće se dijamantski kristalni čipovi i koristiće se kao poluprovodnici za kola što će omogućiti poboljšanja u oblasti elektronike i visoke tehnologije, posebno 5G mreže i električnih automobila, zbog svojih jedinstvenih svojstava tvrdoće i toplotne provodljivosti.

  „Di Kaprio dijamant“ bi mogao da bude odlična alternativa mikročipovima kakvi su do sada poznati, danas su retki i traženi, a prave se od silicijuma.

  U ovom gradu u Španiji sunčeva svetlost je veoma jaka što je dobro, jer je za proizvodnju ovih dijamanata potrebna velika količina sunčeve svetlosti.

  Slavni Leonardo Di Kaprio stao u odbranu reka od MHE

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE