"Leks Agrokor" zaobilazi Srbiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Leks Agrokor” zaobilazi Srbiju

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se “Leks Akrokor”, zakon na osnovu kojeg je hrvatska vlada uvela prinudnu upravu u Agrokor, neće primenjivati Srbiji gde posluje nekoliko firmi tog koncerna.

  Ona je novinarima kazala da je na sastanku sa poverenikom hrvatske vlade za Agrokor Antom Ramljakom u Beogradu razgovarano kako da Agrokorove firme u Srbiji posluju stabilno i bezbedno.

  “Razgovarali smo kako da se kriza Agrokora što manje prelije na Srbiju”, kazala je premijerka i dodala da su razgovori sa predstavnicima prinudne uprave u Agrokoru redovna praksa.

  Na sastanku su pored premijerke bili i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predstavnici Agrokorovih firmi.

  Nedavno je privremeni zastupnik Agrokora privrednim sudovima u Beogradu i Zrenjaninu podneo zahtev da kompanije koje posluju u sastavu Agrokora u Srbiji budu obuhvaćene “Leks Agrokorom”, što bi značilo da imovina tih kompanija može da se koristi i u inostranstvu, što su privredni sudovi odbilli.

  U Srbiji Agrokor poseduje Frikom, Dijamant, Merkator, Kikindski mlin, MG mivelu, Novu slogu i Super karticu, a te firme zapošljavaju oko 11.000 ljudi.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE