Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lamborgini

  Lamborgini ima DOBRE VESTI: Rasprodali su sve do 2024., a neće ni poskupeti

  Italijanski proizvođač sportskih automobila Lamborgini unapred je prodao celokupnu proizvodnju do početka 2024. godine, rekao je direktor Stefan Vinkelman za AFP.

  Folksvagenova podružnica beleži „veliku potražnju“ i ima knjigu narudžbina koja pokriva narednih 18 meseci, dodao je generalni direktor.

  Bogati kupci hrle da dođu do luksuznog brenda uprkos globalnim finansijskim posledicama ruske invazije na Ukrajinu.

  „Sve više se kupuje Lamborgini. Pošto veruju brendu, vide koliko su lepi automobili i koliko su visoke performanse“, kazao je Vinkelman.

  Globalna ekonomija mora samo da „ostane malo stabilna“ da bi se taj trend nastavio, naglasio je on.

  Dugo čekanje na automobile je rezultat nedostatka komponenti, posebno čipova potrebnih za nove električne modele.

  Lamborgini

  Lamborgini (Unsplash)

  Kakve planove ima Lamborgini za naredne godine?

  Lamborgini planira hibridnu verziju svakog od svojih modela do 2024. godine i prvi potpuno električni Lamborgini u drugoj polovini decenije.

  Ovo je „mnogo za samo dve godine“ i kompanija čini „koliko može, najbrže što može da sve stvari budu ažurirane i da se odvijaju na pozitivan način“, rekao je Vinkelman.

  Uprkos tome što vlada ekonomska neizvesnost u Evropi za narednu godinu, generalni direktor Lamborginija Stefan Vinkelman ne izgleda mnogo zabrinuto za neposrednu budućnost proizvođača automobila.

  Vinkelman je u petak za Blumberg rekao da su sa „visokim kamatama i inflacijom i dalje jaki“, i dodao da „sa cenama energenata koje su naglo porasle, posebno u Evropi, još nisu videli nikakvo usporavanje“.

  Svet je usred proizvodnih zamki i nemira radnika, a oni koji imaju dovoljno novca da se izoluju od nestabilnih ekonomskih uslova mogu da priušte sebi Lambo.

  Lambo

  Lambo, automobil (Unsplash)

  Proizvođač automobila više brine za ultra bogate

  Relativna finansijska sigurnost i neočekivani profiti od pandemije, u kojima su bogati do sada uživali, manje su iznenađujući, pošto su najbogatiji ljudi na svetu uspeli poslednjih nekoliko godina. Ali finansijska blagodat od Covida-19 je takođe podstakla proizvođače automobila koji se brinu za ultra bogate.

  Lamborgini izlazi iz najboljeg prvog poluvremena u istoriji kompanije. Isporučio je 5.090 vozila kupcima širom sveta. Većina tih superautomobila nisu bili automobili, već terenci. Lamborgini Urus je činio 61 odsto isporuka od januara do juna 2022. godine, nadmašujući i Huracan i Aventador.

  Zahvaljujući Urusu, ukupne isporuke su porasle za pet odsto u poređenju sa prvom polovinom 2021. godine, a operativni profit Lamborginija je povećan za 70 odsto.

  Automobil

  Lamborgini, automobil (Unsplash)

  Inflacija neće uticati na cenu Lamborginija

  Lamborgini se raduje još jednoj dobroj godini, 2023. To je dobro i za Lamborgini i za njegove kupace, jer italijanski proizvođač automobila ne planira da inflacija utiče na cene Lamba, kaže izvršni direktor. Cene Lamborginija navodno neće biti mnogo veće sledeće godine.

  Drugi proizvođač luksuznih automobila Ferari takođe je objavio rekordne rezultate u drugom kvartalu. Povećao je svoju godišnju prognozu, sa rekordnim porudžbinama.

  Krajem jula, najveća svetska grupacija luksuznih proizvoda široke potrošnje LVMH takođe je prijavila skok prodaje i profita u prvoj polovini godine uprkos neizvesnom ekonomskom okruženju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE