Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Laktalis povlači milione proizvoda zbog salmonele

  Francuska kompanija Laktalis (Lactalis) povukla je još nekoliko miliona proizvoda širom sveta nakon skandala u vezi sa prisustvom salmonele u mleku u prahu za bebe koji je pogodio 30 država.

  Grupa Laktalis prethodno je početkom decembra povukla nekoliko miliona proizvoda namanjenih bebama, a danas je saopšteno da se odluka o povlačenju „iz predostrožnosti“ odnosi na sve proizvode iz fabrike u Kraonu, na zapadu Francuske, koji su proizvedeni od februara.

  Laktalis se u saopštenju izvinio kupcima navodeći da su istražitelji utvrdili da je problem nastao posle renoviranja u Kraonu početkom godine.

  Dodaje se da je proizvodja u tom mestu obustavljena.

  Francuske vlasti su saopštile da je 26 beba imalo zdravstvene probleme početkom decembra i da se to povezuje s proizvodima kompanije Laktalis u kojima je pronadjena salmonela.

  Iz te kompanije je saopšteno danas da se novi opoziv odnosi na oko 30 zemalja, ali nije navedeno koje su to države.

  Francuska vlada je početkom decembra objavila listu zemalja na kojoj su, izmedju ostalih, Velika Britanija, Kina, Pakistan, Bangladeš, Saudijska Arabija, Maroko, Sudan, Peru i Kolumbija, ali ne i SAD koje su veliko tržište kompanije ;Laktalis.

  Preduzeće „Amikus SRB“ saopštilo je 11. decembra da iz predostrožnosti povlači iz prometa sa tržišta Srbije dijetetski proizvod „Celia Expert 2, serije 17COO12838“, francuske kompanije Laktalis.

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE