Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zamalo da Beograd dobije jednu od najskupljih novogodišnjih jelki na svetu

  Nakon informacije da će Beograd za doček 2018. godine imati jednu od najskupljih novogodišnjih jelki na svetu, koju građani plaćaju 83.000 evra i koja je postavljena tri dana pre nego što je doneta odluka o dodeli ugovora, odmah je reagovao Gradonačelnik Siniša Mali.

  Ubrzo posle informacije koju je objavila „Pištaljka“ Mali je najavio je da će odmah biti raskinut ugovor za novogodišnju jelku.

  Novinarima je rekao da je i sam bio iznenađen cenom novogodišnje jelke u Beogradu i da je to previše. Posle obavljenih konsultacija vratio se u Skupštinu grada i rekao da će ugovor biti raskinut  i da građani ne plaćaju nikakve penale. O tome da li je sve bilo po zakonu, kaže, videće tek kad pogleda ugovor.

  Prema pisanju „Pištaljke“, skupocenu jelku je kupio Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima grada Beograda od firme „Keep light“ (Kip lajt), od koje grad godinama unazad pazari prazničnu rasvetu.

  I dok se prirodna jelka, norveška omorika visoka najmanje 20 metara ispred Centra „Rokfeler“ u Njujorku bez ukrasa plaća 25.000 dolara, u Beogradu je veštačka jelka visoka 18 metara ukrašena belim lančanicama sa 200 crvenih plastičnih ukrasa i 40 ukrasnih plišanih crveno-zlatnih mašni plaćena četiri puta više.

  Jelka u Beogradu, koja je sa PDV-om koštala skoro 10 miliona dinara, skuplja je i od najskuplje jelke na svetu koja se nalazi u luksuznom hotelu „Emirates Palace“ (Palata Emirata), koja bez ukrasa košta 10.000 dolara. Sa ukrasima od dijamanata i zlata ova jelka košta 11 miliona dolara.

  Izvor: Pištaljka, N1

  Foto: Pištajka

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE