Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  beobanka

  „Kvaziinvestitori koji grade BESPRAVNO uništavaju naš grad“

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će svaki bespravno izgrađen objekat u Beogradu biti srušen i istakao da na teritoriji Beograda postoji dobro organizovana mafija koja se bavi bespravnom gradnjom.

  On je posebno naglasio da, u sprezi sa raznim državnim službenicima, u tome učestvuju razni kvaziinvestitori, odnosno polukriminalci koji grade bespravno i uništavaju naš grad.

  „Time nanose više štete gradu nego što su to radili nacisti 1941. godine kada su bombardovali Beograd. Dođu u neku ulicu, kupe plac, naprave bespravnu zgradu i zatim se nelegalno priključe na kanalizaciju i vodovod i unište sve ono što kuće u okolini imaju“, rekao je Vesić za Studio B.

  Vesić je rekao i to da kada se gradi legalno, onda se moraju plaćati i sve dažbine gradu.

  „Moraju da se prošire mreže infrastrukture, odnosno vodovodne i kanalizacione cevi kako bi se mogla priključiti još neka zgrada. Ti kriminalci ne urade tako već čekaju kada će biti nova legalizacija kako bi završili svoj posao, jer država treba da bude u njihovoj funkciji“, kazao je Vesić.

  Osvrnuo se i na jučerašnje rušenje objekta u Sazonovoj ulici na Vračaru.

  „Svaki bespravno izgrađen objekat u gradu će se rušiti. S kim god da ste se dogovorili, to ne može da prođe i biće srušeno. Nije normalno da se gradi bespravno, da se ne plaćaju dažbine, da se krade od budžeta i ljudi. Kada gradite bespravno, to je isto kao da ste ušli u radnju i opljačkali je. Investitor u Sazonovoj ulici je dobio građevinsku dozvolu, ali je smislio da izgradi još sprat-dva više kako bi zaradio dodatno“, objasnio je Vesić.

  Vesić je naglasio da tako nešto neće biti dopušteno kao ni to da se menjaju zakoni kako bi sto kriminalaca legalizovalo svoje zgrade.

  „Običan narod opet neće imati ništa od toga. Imamo 95 odsto zahteva za legalizaciju stanova do sto kvadrata od običnih ljudi. Zato sam odlučan da rešim ovaj problem i rešavaću ga dok sam tu. Neću se povlačiti pred kriminalcima koji misle da Grad Beograd i država postoje za njih. Treba da radimo za grad i da doprinesemo da se naš grad razvija“, zaključio je Vesić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE