Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kutak iz snova za vašeg tinejdžera

  Kroz proces uređenja tinejdžerske sobe iskazuju se njihov stil i interesovanja, ali i njihove želje koje treba uskladiti sa raspoloživim budžetom. Samim tim, to je pravi dizajnerski izazov, a treba uzeti u obzir i to da tinejdžerski stavovi lako mogu da se promene. To se često odrazi i na njihov stil u odevanju, način ponašanja, a neretko i na to kako žele da izgleda njihova soba, gde bi mogli da pozovu svoje prijatelje na druženje.

  U prelazu iz dečije u tinejdžersku sobu, važno je da pored toga što će se promeniti nameštaj, prostoriju napuste i svi dečiji detalji, a da se posebna pažnja posveti detaljima koji podržavaju aktuelna interesovanja tinejdžera. Kreiranje ambijenta sobe za mlade, u odnosu na uređenje dečije sobe, dosta je složeniji i izazovniji proces, a da bi se adekvatno realizovao, saveti dizajnera enterijera su izuzetno važni.

  Ženski tinejdž kutak

  Ukus tinejdžerki podložan je promenama isto kao i moda, pa tako omiljena boja koja je danas „in“, može lako postati boja koju ne žele posle par meseci ni u svom garderoberu, ni u svojoj sobi. Vodeći se time, bilo bi mudro da pokušate da utičete da odaberu neutralnu koloritnu bazu za svoju sobu, sa svedenim nameštajem, neutralnih boja. U ženski tinejdžerski kutak za odmor odlično bi se uklopio krevet NICOLE 01 u beloj boji, a njegova prednost je rezervni ležaj, koji će biti od koristi prilikom organizovanja pidžama žurki. Za radni kutak idealan izbor je kompjuter sto LIBER, koji odiše čistoćom i može ih dodatno inspirisati da u svojoj sobi održavaju red i skladnu organizaciju.

  Neka sve veće površine, poput pločastog nameštaja, zavesa, podova, budu u svetlijim, neutralnim nijansama, a lični pečat u ambijent se može uneti kroz odabir boje i paterna posteljine, jastučića i dekoracije. Kroz sve te detalje, poput jastučića, lampica i postera, prikazuje se stil kome teže, a koji se može relativno lako zameniti ukoliko se za tim ukaže potreba. Neutralni dizajn daje fleksibilnost koja je savršena za tinejdžerski prostor, a dekoracija uvek može da se zameni nekom jednostavnijom u monohromatskim tonovima i da se na taj način kreira elegantan prostor u minimalističkom stilu, jer je baza neutralna.

  Muški tinejdž kutak

  Pri kreiranju kutka za vašeg tinejdžera, veoma je važno uspostaviti ravnotežu između onoga što vi želite za njega i onoga što on želi za sebe. Dečaci u tinejdž periodu neretko požele da svoju autentičnost i stil izraze kroz neke upadljive detalje ili velike površine, poput zidnog dekora (upečatljiv foto tapet ili poster), tepiha karakterističnog dizajna, predmeta istaknutih na zidu i zidnim policama, a koji su najčešće u vezi sa njihovim interesovanjima. Od izuzetnog značaja za veliki broj tinejdžera je uređenje kompjuterskog prostora, a važan je i prostor za druženje koga bi trebalo da bude dovoljno kako se ne bi osećali skučeno.

  Baza za ovakav ambijent može biti nameštaj tamnijeg drvo dekora, kao i generalno tamnijih tonova, a po njihovoj želji možete odabrati neke upečatljivije dekorativne detalje.

  Odličan izbor za spavanje je ležaj FANTASTICO PLUS u plavom štofu, a može poslužiti i kao fotelja kada je potrebno dodatno otvoriti prostor i pripremiti ga za druženje. Uz njega se uklapa  kompjuter sto CT-1720, specifičnog, rustičnog i neujednačenog drvo dekora, što će doprineti osećaju slobode u izboru ostalih detalja.

  Višefunkcinalnost tinejdžerske sobe

  Poželjno je da tinejdžerska soba bude multifunkcionalna, jer su i potrebe dece u tinejdžerskom uzrastu izražene na različitim životnim segmentima. Poseban izazov je ukoliko imate dva tinejdžera u porodici, a jednu prostoriju na raspolaganju, jer bi bilo dobro da soba za decu ovog uzrasta ima izdvojen prostor za spavanje, učenje, ali i zabavu.

  Pravo rešenje za centralni deo spavaćeg dela u sobi vaših tinejdžera je krevet na sprat KRSP stabilne konstrukcije, u koji staje dušek dimenzija  90×200 cm. Za radni kutak možete odabrati kompjuter sto REY i kancelarijsku fotelju QZY-2502, koji ne zauzimaju dosta prostora, a naizmenično mogu poslužiti za učenje, pisanje ili rad na računaru. Kompjuter sto REY je odlično rešenje i ukoliko imate prostora za dva kompjuter stola, zbog njegovih prilagodljivih dimenzija. Deo za druženje uvek može biti odvojen u  prostoru sitnim elementima nameštaja, poput taburea, klupa, ili jastučića na podu. Ovakvi detalji mogu funkcionalnost prostora podići na jedan potpuno drugi nivo, a njima možete uneti i kolorit u ambijent. Monotoniju u ambijentu razbiće vreća za sedenje SOFT u narandžastoj boji, a uz nju bi se odlično uklopili i tabure CUBE ili tabure ROLLER u istoj boji. Klub sto sa točkićima KLT upotpuniće ambijent sobe i kutka za zabavu, a uz to je i veoma praktičan, jer se zbog točkića može lako pomeriti i osloboditi centralni deo prostora.

  Opremanjem sobe tinejdžeri prvi put dobijaju priliku da izraze svoj stil, pa dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da soba sadrži što više detalja koji im znače. To mogu biti foto tapete, posteri, dekoracija u omiljenoj boji, ili možda neka jedinstvena rešenja za odlaganje knjiga.

  Nadamo se da su vam saveti koje smo podelili sa vama bili korisni, a još jednom naglašavamo da je ono što je najvažnije da usaglasite vaše i želje vaših tinejdžera, kako bi nastao ambijent koji će biti njihov kutak iz snova i utočište u kome će uživati na pravi način.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Forma Ideale

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE