"Kupio sam hibridni automobil za pet hiljada dinara"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Kupio sam hibridni automobil za pet hiljada dinara”

  Globalni trend porasta broja električnih i hibridnih automobila na ulicama ide u prilog sve jače svesti o važnosti zaštite životne sredine. To je slučaj i sa našom zemljom, ali su cena, raspoloživost različitih brendova i celokupna infrastruktura potrebna za nesmetano korišćenje ovih automobila uticali da se prelazak na ekološka vozila ipak dešava malo sporije.

  Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova za jul prošle godine, u Srbiji su ukupno registrovana 102 putnička vozila na električni pogon i 1.416 hibridnih putničkih vozila, a zahvaljujući nagradnoj igri „Čista desetka“, koju je organizovala kompanija Mercator S, na našim ulicama će biti 10 ekoloških vozila više.

  Pored subvencija države koje u određenoj meri olakšavaju kupovinu električnih i hibridnih automobila, prvi put u Srbiji je 10 FIAT 500 Hybrida poklonjeno, a njihovi vlasnici su ih osvojili učešćem u nagradnoj igri.

  “Nakon što sam u našoj Rodi popunio kupon za nagradnu igru, pridružio sam se supruzi i prijateljima u šetnji i rekao im: upravo sam kupio auto. Oni su me začuđeno gledali i pitali kakav auto, a ja sam odgovorio: upravo sam u Rodi kupio Fiću hibrid za 5.000 dinara. Naravno da smo se svi nasmejali kada sam objasnio, ali možete li zamisliti koliko smo se iznenadili kada smo videli da smo među dobitnicima? Presrećni smo, ali možda ipak najviše ćerka kojoj će ovo biti prvi auto“, rekao je Goran Stojanović iz Novog Sada koji je danas i preuzeo automobil koji je osvojio zajedno sa ostalim dobitnicima.

  Automobili su uručeni dobitnicima iz Boljevca, Leskovca, Zaječara, Vranja, Kruševca, Valjeva, Novog Sada i Beograda.

  “Mi se zaista borimo za sve što želimo da ugradimo u širu zajednicu, za dobrobit našeg društva u celini. Naš cilj nije bio samo da obradujemo naše potrošače i da darujemo one koji su najsrećnije ruke, nego da podarimo automobile koji su primer zaštite životne sredine koji treba da sledimo, jer su naše okruženje i vazduh koji dišemo važni za zdravlje svih. Zato mi je velika čast što smo danas uručili deset hibridnih automobila, naših čistih desetki, koji će biti doprinos kompanije Mercator S očuvanju naše zemlje i naše planete”, izjavila je direktorka marketinga ove kompanije Nataša Pavlović.

  Pored toga što će nagrada zasigurno biti dobrodošla, ovoga puta dobitnici nisu samo oni koji će ih voziti, već i celokupna zajednica jer će još 10 klasičnih automobila biti zamenjeno hibridnim koji smanjuju emisiju štetnih gasova u atmosferu i doprinose da kvalitet vazduha oko nas postane bolji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE