Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krkobabić OTVARA regionalne kancelarije za BOLJI UVID u seoske probleme

  Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić otvorio je prvu regionalnu kancelariju u Prokuplju kako bi imao neposredan uvid u sve probleme u tom kraju, saopštio je njegov Kabinet.

  „Za sagledavanje realnog života sa svim onim što on nosi, pre svega mislim na ključne probleme, nužan nam je neposredni uvid. I upravo je to pun smisao ovih planiranih regionalnih kancelarija“, rekao je Krkobabić.

  Dodao je da otvaranje regionalne kancelarije znači da se Ministarstvo za brigu o selu približava ljudima sa sela.

  „Grad i okrug ustupiće nam sve potrebne resurse, neće biti dodatnih troškova, a mi ćemo imati valjane informacije i celovit uvid u realno stanje na terenu“, rekao je Krkobabić.

  Regionalne kancelarije se, kako je navedeno, otvaraju u okruzima čijim selima je potrebna dodatna podrška terenskog rada predstavnika Ministarstva, prijem stanovništva i koordinacija aktivnosti.

  Načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković je ocenio da je otvaranje te regionalne kancelarije prvi korak približavanja države stanovnicima sela Topličkog upravnog okruga.

  Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović pojasnio je da će prostorije kancelarije biti smeštene u zgradi gde su smešteni administracija i javne komunalne službe, a stanovnici sela moći će da se raspitaju o svim programima Ministarstva za brigu o selu, kao i da saopšte probleme koje imaju.

  Ministarstvu za brigu o selu biće, kako je navedeno, bez naknade, ustupljen adekvatan prostor za rad i pružena sva potrebna administrativno-tehnička i logistička podrška u radu sa seoskim stanovništvom.

  Opštine Topličkog okruga – Prokuplje, Blace, Kuršumlija i Žitorađa učestvovale su na svim konkursima Ministarstva za brigu o selu, za dodelu sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom i za dodelu sredstava za unapređenje poslovanja zadruga.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE