Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krkobabić: Minibusevi za BESPLATAN prevoz u 479 sela

  Кomisija za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva u Srbiji odlučila je da se u 18 oština obezbedi besplatan prevoz tim vozilima.

  „Ovo je samo prvi korak, pokazna vežba za sticanje iskustava. Spremamo sveobuhvatan, detaljan program rešavanja gorućeg problema prevoza za žitelje sela Srbije, posebno u rubnim i devastiranim opštinama“, rekao je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, posle odluke Komisije.

  Minibusevi kupljeni tim sredstvima služiće isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko ili opštinsko sedište.

  Na taj način stanovnicima sela omogućiće se obavljanje privredne aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti.

  Raspoloživa sredstva od 120 miliona dinara raspodeljena su na 18 najbolje rangiranih jedinica lokalnih samouprava, čime će se doprineti rešavanju problema prevoza u čak 479 sela širom Srbije, a koristiće ga nedeljno čak 17.000-18.000 putnika.

  Кomisija, na čelu sa predsednikom, dekanom saobraćajnog fakulteta Nebojšom Bojovićem i zamenikom, prodekanom za naučno-istraživački rad Daliborom Pešićem, ocenjivala je 81 pristiglu prijavu koje su ispunile uslove.

  U odlučivanju se vodilo računa o najugroženijim područjima Srbije, pa tako 13 od 18 jedinica lokalnih samouprava koje su dobile sredstva pripadaju četvrtoj grupi razvijenosti i devastiranim područjima. Prva na listi je Кuršumlija, a zatim slede Bosilegrad, Trgovište, Crna Trava, Gadžin Han i Lebane.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE