Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krizni štab sutra, struka traži ZATVARANJE na 10 dana

  Krizni štab zaseda sutra u 11 sati, prenose mediji, a kako je ranije najavljivano, jedna od tema trebalo bi da bude i mogućnost uvođenja kovid propusnica.

  Na dnevnom redu trebalo bi da budu i pooštravanje kontrole nošenja maski i držanja distance u zatvorenom prostoru.

  Takođe, očekuje se da Krizni štab preporuči građanima da treću dozu vakcine protiv kovida prime čim prođe pet meseci nakon druge doze.

  Kon: Sprečiti kontakte na 10 dana

  Epidemiolog Predrag Kon kazao je da medicinski deo zastupa stav da treba uvesti restriktivnije mere u pogledu smanjivanja kontakata, koje bi podrazumevale skraćivanje radnog vremena, kao i da na deset dana bude otvoreno samo ono što je vitalno i esencijalno.

  Kon kaže da je medicinski deo Kriznog štaba imao konsultacije sa premijerkom Anom Brnabić i da insistiraju na sprovođenju onoga što su predložili i prošli put.

  “Od prošle sednice Kriznog štaba nije došlo do poboljšanja situacije. Neka stabilizacija se vidi, ali na gotovo katastrofalnom nivou i to svakako nije poboljšanje”, naglašava doktor Kon.

  Stav koji će zastupati Medicinski deo štaba je zatvaranje na deset dana, dodao je Kon.

  “Podrazumeva se da budu restriktivne mere u smanjenju kontakata koje bi podrazumevale isključenje radnog vremena. Da bude otvoreno samo ono što je vitalno i esencijalno i da zatvaranje traje deset dana”, kaže dr Kon.

  “Skeptičan sam da će takve mere biti usvojene, ali verujem da će o kovid propusnicama još biti reči i očekujem da će to postupno početi da se uvodi. Videćemo samo kako”, kaže doktor Kon.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE